Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Φύλλο και φτερό» οι ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου - Tα ντοκουμέντα ασφυξίας στην Ίριδα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ

24 Απριλίου 2022 07:37
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Φύλλο και φτερό» οι ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου - Tα ντοκουμέντα ασφυξίας στην Ίριδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Τις ηλεκτρονικές συσκευές της Ρούλας Πισπιρίγκου ψάχνουν οι Αρχές για να εντοπίσουν κάθε πιθανό στοιχείο που θα μπορούσε να δώσεις απαντήσεις για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, αλλά και για το πώς η κατηγορούμενη αγόρασε την κεταμίνη. Ενώ, απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πάτρας, όπου βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου (23/4) η μάνα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Βήματος, ένα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της μητέρας από την Πάτρα στο Διαδίκτυο, μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την παραμονή του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν αναζητήσεις της 33χρονης για τις συνέπειες από έλλειψη οξυγόνου, για «αναισθητικά φάρμακα» και τις «αναισθησίες παιδιών».

Αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί εστιάζουν στο ότι τρεις μέρες πριν από το θάνατο του κοριτσιού, η Google είχε στείλει διαφήμιση για την κεταμίνη, χωρίς ωστόσο να εντοπίζεται η επί τούτου διαδικτυακή αναζήτηση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου για αυτή την ουσία, που οδήγησε η Google να της στείλει το σχετικό διαφημιστικό υλικό για αυτή και καμία άλλη παρεμφερή ουσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι σε αναζητήσεις, μηνύματα και υλικό αρχείου, που εντοπίζονται στο cloud ή και σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια, ψηφιακούς δίσκους) χρησιμοποιούνται ειδικοί αλγόριθμοι και συστήματα «τεχνητής νοημοσύνης», ώστε να ανασύρονται οι κατάλληλες πληροφορίες.

Επιπλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν ότι πιθανόν θα βρεθεί τρόπος, παρά την απροθυμία της 33χρονης να δώσει σχετικούς κωδικούς πρόσβασης, να αντληθούν διαγραμμένα αρχεία, ακόμη και προ αρκετά μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Αυτά είναι τα ντοκουμέντα ασφυξίας στην Ίριδα

Νέα ντοκουμέντα για τον θάνατο της Ίριδας, του παιδιού της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, δημοσιεύσε η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στα στοιχεία που ήδη διερευνώνται σε δικαστικό επίπεδο συγκαταλέγονται τα ευρήματα που καταγράφονται στην ήδη συνταχθείσα ιατροδικαστική έκθεση, τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων και το βιολογικό υλικό που διασώζεται. Την ίδια στιγμή στο Ανθρωποκτονιών αναμένεται να δοθεί η ένορκη κατάθεση της ιατροδικαστού Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, ενώ στον φάκελο της δικογραφίας –σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η εφημερίδα- περιέχεται κι ένας αδιάψευστος μάρτυρας: η σοκαριστική φωτογραφία της Ίριδας.

Βάσει του συγκεκριμένου φωτογραφικού υλικού που δημοσιεύει η εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ», προκύπτει μία καθηλωτική εικόνα που καταγράφει τον τρόπο της ασφυξία.

Από την άφωνη αυτή μαρτυρία του ίδιου βρέφους μέσω του φωτογραφικού υλικού προκύπτουν τα εξής:

  • Η εικόνα του εκζέματος (δηλαδή δερματοπάθειας πέριξ των χειλέων), το οποίο προϋπήρχε διότι αναφέρεται ότι ήταν εμφανές και σε παλαιότερο φωτογραφι52κό υλικό, ενώ το βρέφος βρισκόταν στη ζωή.
  • Η κυάνωση των χειλέων του στόματος, ως αποτέλεσμα της ασφυξίας.
  • Οι ερυθρότητες αριστερά της στοματικής κοιλότητα, αναπαριστώντας εικόνα πρόσφατων εντυπωμάτων, προφανώς δακτυλικών της άκρας χείρας του δράστη.
  • Στο Αριστερό ρουθούνι της μύτης παρατηρείται εικόνα αμυχής, προφανώς από τα νύχια του δράστη που με τα άκρα του χεριού του και σε συνδυασμό με το κηλιδωμένο πανάκι προκάλεσε απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και επακόλουθη ασφυξία.
  • Μέσα στο στόμα του βρέφους, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρατηρείται εικόνα μικρής συλλογής αίματος προφανώς οφειλόμενη στη βίαιη είσοδο του πανιού εντός της στοματικής κοιλότητας κατά τη στιγμή της απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share