Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πάσχα 2022: Σε Κρήτη και Χαλκιδική αντί για τον Ιούδα καίνε τον... Πούτιν (photo-video)

Φέτος την... τιμητική του έχει ο Ρώσος πρόεδρος

23 Απριλίου 2022 20:20
Πάσχα 2022: Σε Κρήτη και Χαλκιδική αντί για τον Ιούδα καίνε τον... Πούτιν (photo-video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επηρεασμένοι από την επικαιρότητα, οι κάτοικοι κάθε χρόνο επιλέγουν να «ντύσουν» τον Ιούδα με διαφορετική μορφή και να τον κάψουν.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα zarpanews, φέτος, την... τιμητική του έχει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Συναγερμός από τον ΕΟΔΥ: Σαφείς οδηγίες για το πασχαλινό τραπέζι

Τη διαπόμπευση του Ιούδα (Οβριού) στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά Χαλκιδικής έκαναν το Μεγάλο Σάββατο (23/4) οι κάτοικοι της περιοχής.

Γράφοντας επάνω στα ρούχα του, τα «κακά» που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, πρώτα τον διαπομπεύουν το Μεγάλο Σάββατο στους δρόμους του χωριού και στη συνέχεια, το βράδυ τον βάζουν φωτιά, για να «καούν» (όπως λέει το έθιμο) όλα εκείνα που προσφέρουν πόνο στον κόσμο, σύμφωνα με το GRTIMES.

πουτιν-πασχα

Φέτος, ο «Οβριός» έχει στα χέρια του ένα καλάσνικοφ και μία μπύρα, ενώ στα ρούχα του είναι γραμμένες οι λέξεις «Stop War», Ζελένσκι, Πούτιν, Βενζίνη και Covid-19.

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» οι κάτοικοι θα κάψουν τον «Οβριό» στον Νέο Μαρμαρά σε μία φαντασμαγορική τελετή, καθώς θα ψάλλεται το Χριστός Ανέστη, ενώ δεκάδες ψαροκάϊκα θα πετάξουν βεγγαλικά στους ουρανούς, εκτός από αυτά που θα είναι τοποθετημένα στο Λιμάνι.

Το Κάψιμο του Ιούδα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, με τους νέους να συνεχίζουν το συγκεκριμένο έθιμο και να βάζουν φωτιά στο ομοίωμα του Ιούδα, δίπλα από τον Ιερό Ναό του χωριού.

Άγιο Φως: Με καθυστέρηση η άφιξή του στην Ελλάδα - Ο λόγος που συνέβη αυτό

Με αρκετή καθυστέρηση θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το Άγιο Φως από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στην αποστολή παρευρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, ενώ θυμίζουμε πως η άφιξη του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα είχε προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Eurokinissi

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share