Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εύοσμος: Ελεύθεροι πατέρας και ο ανήλικος γιος του για τον θάνατο του 15χρονου - Προκαταρκτική έρευνα

Αναλαμβάνει πλέον το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

23 Απριλίου 2022 15:38
Εύοσμος: Ελεύθεροι πατέρας και ο ανήλικος γιος του για τον θάνατο του 15χρονου - Προκαταρκτική έρευνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 15χρονος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν εκπυρσοκρότησε κυνηγετική καραμπίνα, την οποία περιεργαζόταν ο στενός φίλος του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθησαν ο 15χρονος φίλος του θύματος και ο 56χρονος πατέρας του, οι οποίοι οδηγήθηκαν το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Μελετώντας τη δικογραφία, η εισαγγελέας αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει της έρευνας που παρήγγειλε προς το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και των ευρημάτων που θα προκύψουν από αυτή, η δικογραφία θα επιστρέψει στην Εισαγγελία για να αποφασιστεί η ποινική μεταχείριση πατέρα και υιού.

Ακαριαίος ο θάνατος σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση

Ακαριαίος ήταν ο θάνατος του 15χρονου τον οποίο πυροβόλησε ο φίλος του στη Θεσσαλονίκη την ώρα που οι δυο τους περιεργάζονταν τις καραμπίνες που υπήρχαν στο σπίτι που συνέβη το τραγικό συμβάν. Αυτό προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι ο άτυχος νέος πυροβολήθηκε από απόσταση 2-3 μέτρων, με την σφαίρα να τον χτυπά στο δεξί του μάτι.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα ο 15χρονος και ο 56χρονος πατέρας του, οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, η οποία θα τους απαγγείλει κατηγορίες. Πατέρας και γιος οδηγήθηκαν στα δικαστήρια έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς να πουν το παραμικρό στους δημοσιογράφους που τους περίμεναν στην είσοδο.

Συντετριμμένοι οι γονείς του αδικοχαμένου παιδιού

Την ανείπωτη τραγωδία που ζουν προσπαθούν να εξηγήσουν συγγενείς και φίλοι του αδικοχαμένου παιδιού, που έφυγε από τη ζωή έχοντας πυροβοληθεί από καραμπίνα στο σπίτι του κολλητού φίλου του. Την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, η οικογένεια του 15χρονου Νίκου περιμένει με αγωνία το πόρισμα για να λάβει τις δικές της απαντήσεις.

Οι γονείς του παιδιού ζουν έναν εφιάλτη και η μητέρα, που παραμένει σε κατάσταση σοκ, δεν μπορεί να εξηγήσει πώς χάθηκε το παιδί της από τη μια στιγμή στην άλλη: «Δεν ξέρω τίποτα, πώς και γιατί μας συνέβη αυτή η τραγωδία», λέει η ίδια σε όποιον επιχειρεί να την παρηγορήσει.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΖΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINSSI

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share