Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 23/4: Μεγάλο Σάββατο με αίθριο καιρό αλλά και αφρικανική σκόνη - Αναλυτική πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος - Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι - Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

23 Απριλίου 2022 07:15
Καιρός σήμερα 23/4: Μεγάλο Σάββατο με αίθριο καιρό αλλά και αφρικανική σκόνη - Αναλυτική πρόγνωση Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 23/4: Για σήμερα Μεγάλο Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους, μέχρι το απόγευμα, στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Μακεδονία, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί και για την εμφάνιση αφρικανικής σκόνης. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον Απρίλιο.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και πιθανώς να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και βαθμιαία από δυτικές, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τόπους, τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Καλοκαιρία σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Με καλοκαιρία θα γιορτάσουμε σήμερα Μεγάλο Σάββατο την Ανάσταση του Θεανθρώπου στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη αναμένεται τις πρωινές και βραδινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2-3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά με πρόσκαιρες βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, ενώ στα νότια θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, τοπικά 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, τις πρώτες πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στα Δωδεκάνησα δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει το Πάσχα, με λίγες αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα του Πάσχα, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share