Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο ο 19χρονος Ρομά που φέρεται να είχε σχέση με την 15χρονη Φωτεινή – Αύριο (22/4) στον Εισαγγελέα

Η γνωριμία τους είχε γίνει μέσα από τα social media

21 Απριλίου 2022 22:25
Εντοπίστηκε στον Ασπρόπυργο ο 19χρονος Ρομά που φέρεται να είχε σχέση με την 15χρονη Φωτεινή –  Αύριο (22/4) στον Εισαγγελέα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε οικισμό Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου διαμένει ο 19χρονος με τον οποίον φέρεται να είχε συνάψει σχέση η 15χρονη, που εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Περιστέρι το απόγευμα της Μ. Τρίτης (19/4) και εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (21/4) στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να εντοπίσουν τον 19χρονο, καθώς το μοναδικό στοιχείο που είχαν στα χέρια τους ήταν ένα προφίλ και κάποιες φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όταν έφτασαν στο σπίτι του οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., διαπίστωσαν πώς συζούσε με μία νεαρή κοπέλα με την οποία μάλιστα είχε αποκτήσει και παιδί.

Η γνωριμία με τη μαθήτρια

εξαφανιση-περιστερι

Η γνωριμία του με την 15χρονη έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας του ζήτησαν να τους υποδείξει που μπορεί να βρίσκεται η ανήλικη μαθήτρια.

Ο 19χρονος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει, υπέδειξε το σπίτι της 17χρονης -επίσης Ρομά- φίλης του, έκλεισε «ραντεβού» στην 15χρονη και τελικά οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και την οδήγησαν στο Τ.Α. Περιστερίου.

Μέχρι στιγμής κρατούνται από την ΕΛ.ΑΣ. ο 19χρονος, η 17χρονη φίλη του και η μητέρα της, ενώ τη Μ. Παρασκευή αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς αναμένεται να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου.

Η 15χρονη θα εξεταστεί από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει πέσει θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις λόγω αδιαθεσίας που ένιωσε.

Τι είναι τα loverboys

Τα loverboys είναι έμποροι ανθρώπων που συνήθως λειτουργούν προσπαθώντας να κάνουν νεαρά κορίτσια ή αγόρια να τους ερωτευτούν. Μερικές φορές χειραγωγούν τους νέους με άλλους τρόπους. Μόλις έχουν τα θύματα υπό την επιρροή τους, τα εκμεταλλεύονται, για παράδειγμα στη βιομηχανία του σεξ.

Παραδοσιακά ένα lover boy σαγηνεύει νεαρά, ευάλωτα κορίτσια και αγόρια για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί σεξουαλικά αργότερα. Αυτή η πρακτική χρησιμοποιείται όλο και λιγότερο. Στις μέρες μας τα loverboys απειλούν τα θύματά τους, χρησιμοποιώντας συχνά εκβιασμό και βία.

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαδραματίζουν αυξανόμενο ρόλο σε αυτό το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέχουν στα loverboys τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τα θύματά τους και να συλλέξουν πληροφορίες γι’ αυτά.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share