Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη η μεγάλη φυγή των εκδρομέων από την Αθήνα - Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους και «έμφραγμα» σε διόδια (video)

Σε ποιους δρόμους δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων από τα αυτοκίνητα

21 Απριλίου 2022 18:55
Σε εξέλιξη η μεγάλη φυγή των εκδρομέων από την Αθήνα - Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους και «έμφραγμα» σε διόδια (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή κίνηση στους δρόμους. Σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας Αττικής αυτήν την ώρα τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες στο ρεύμα προς Ελευσίνα από τα διόδια Ρουπακίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας.

Επίσης, αρκετή κίνηση υπάρχει και στη Λεωφόρο Αθηνών από το ύψος του Χαϊδαρίου. Δυσχέρεια παρατηρείται και στην περιφερειακή Υμηττού στο ρεύμα προς Ελευσίνα στο ύψος της Δ. Πλακεντίας λόγω τροχαίου ατυχήματος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα 42.574 αυτοκίνητα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 34.540 αυτοκίνητα προς Λαμία.

2,5 ώρες από την Αθήνα: Ο προορισμός που θα βουλιάξει το Πάσχα και με 190 € έχεις all inclusive για 3 μέρες

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

κινηση-διοδια
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Υπενθυμίζεται ότι από τις 15:00 έως τις 22:00 σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και από τις 06:00 έως τις 16:00 αύριο Μεγάλη Παρασκευή ισχύει για το ρεύμα εξόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (25/4), από τις 12:00 έως τις 22:00, ενώ την Τρίτη (26/4) από τις 11:00 έως τις 23:00.

Η μεγάλη "Έξοδος" του Πάσχα: Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά

Γεμάτα θα είναι τα επιβατηγά πλοία που θα ταξιδέψουν για τα νησιά μας αυτές τις ημέρες. Μόνο σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 18.500 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 2.500 επιβάτες για Αργοσαρωνικό.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος στη Σαντορίνη, Μανώλης Ορφανός.

«Η πληρότητα δεν ξέρω αν είναι 100%, αλλά έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Έχουμε υπερβεί τα νούμερα του 2019 κατά πολύ. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας προάγγελος ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν. Έχουμε περίπου τις ίδιες τιμές με την περσινή σεζόν, οι ξενοδόχοι έχουν κάνει μικρές αυξήσεις», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

«Περισσότερο είναι το κόστος του εισιτηρίου για να έρθει κάποιος στη Σαντορίνη, παρά το κόστος διαμονής. Υπάρχουν καταλύματα για όλα τα βαλάντια. Έχουν ανοίξει σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία και όλα τα εστιατόρια», συνέχισε ο ίδιος.

«Στα κρουαζιερόπλοια έχουμε μεγάλη αύξηση, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε γύρω στις 800 αφίξεις μέσα στη σεζόν. Το 2019 είχαμε περίπου 600 αφίξεις», είπε ακόμα ο κ. Ορφανός.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share