Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η μεγάλη "Έξοδος" του Πάσχα: Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία για τα νησιά

Η μεγάλη έξοδος ξεκίνησε

21 Απριλίου 2022 10:16
Η μεγάλη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γεμάτα θα είναι τα επιβατηγά πλοία που θα ταξιδέψουν για τα νησιά μας αυτές τις ημέρες. Μόνο σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 18.500 επιβάτες για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη και 2.500 επιβάτες για Αργοσαρωνικό.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος στη Σαντορίνη, Μανώλης Ορφανός.

«Η πληρότητα δεν ξέρω αν είναι 100%, αλλά έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Έχουμε υπερβεί τα νούμερα του 2019 κατά πολύ. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας προάγγελος ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν. Έχουμε περίπου τις ίδιες τιμές με την περσινή σεζόν, οι ξενοδόχοι έχουν κάνει μικρές αυξήσεις», σημείωσε ο κ. Ορφανός.

«Περισσότερο είναι το κόστος του εισιτηρίου για να έρθει κάποιος στη Σαντορίνη, παρά το κόστος διαμονής. Υπάρχουν καταλύματα για όλα τα βαλάντια. Έχουν ανοίξει σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία και όλα τα εστιατόρια», συνέχισε ο ίδιος.

«Στα κρουαζιερόπλοια έχουμε μεγάλη αύξηση, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε γύρω στις 800 αφίξεις μέσα στη σεζόν. Το 2019 είχαμε περίπου 600 αφίξεις», είπε ακόμα ο κ. Ορφανός.

Πασχαλινά αυγά: 8+1 μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κόπο

Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών.

Κόκκινα είναι η κλασική παραδοσιακή εκδοχή τους (καθώς το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Ιησού, αλλά και την Ανάσταση, τη χαρά και την ελπίδα) αλλά σε άλλους αρέσουν ιδιαίτερα τα χρωματιστά. Δείτε σε αυτό το σημείο τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Το βάψιμο των αυγών δεν είναι και πολύ απλή δουλειά, καθώς μπορεί να μην θέλει κόπο, θέλει όμως.... τρόπο! Πώς θα μας βγουν όμως τέλεια, κατακόκκινα τα αυγά;

Πασχαλινά αυγά: Τα 5 μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα χωρίς κόπο

Τα "χρυσά" tips για το βάψιμο των αυγών

  • Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα (μην τα στοιβάζετε πολύ κοντά γιατί θα σπάσουν) και καλύψτε τα με νερό.
  • Αφήστε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  • Έπειτα αφήστε τα αυγά να βράσουν για περίπου 15 λεπτά αν είναι μεγάλα, 12 λεπτά για μέτρια αυγά και 18 λεπτά για πολύ μεγάλα αυγά.
  • Βυθίστε τα σε κρύο νερό ή αφήστε να κρυώσουν μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα στο μπολ. Συνήθως απαιτούν τρία λεπτά.
  • Φορέστε οπωσδήποτε γάντια γιατί η βαφή αυγών θα ποτίσει με χρώμα τα χέρια σας.
  • Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι και αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα.
  • Στεγνώστε τα και από το περιττό χρώμα.
  • Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: (ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI)

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share