Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη «φωτιά» με κύκλωμα που διακινούσε κεταμίνη: Ταχυδρομούσαν τα δέματα από τη Χαλκίδα στο Σικάγο (video)

Δύο συλλήψεις - Αναζητείται ο συνεργός τους

20 Απριλίου 2022 14:39
Αποκάλυψη «φωτιά» με κύκλωμα που διακινούσε κεταμίνη: Ταχυδρομούσαν τα δέματα από τη Χαλκίδα στο Σικάγο (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερα από 500 γραμμάρια κεταμίνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από την Πολιτεία του Σικάγο των ΗΠΑ σε δέματα που είχαν αποσταλεί από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Χαλκίδα της Εύβοιας.

Κάπως έτσι, από τον Φεβρουάριο, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός πολύ δραστήριου κυκλώματος διακίνησης αναβολικών και ναρκωτικών ουσιών με έδρα τη χώρα μας.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σοκάρει ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου - «Η ποσότητα κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα θα χρειαζόταν τρεις βαλίτσες ανάνηψης»

Στις 15 Φεβρουαρίου η αμερικανική πρεσβεία ενημέρωσε το Τμήμα Τελωνειακής Προστασίας της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσχεση στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ενώ όπως διαπιστώθηκε είχαν σταλεί επίσης 248 δισκία από το ναρκωτικό Ecstasy. Κάπως έτσι ξεκίνησε η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τους αστυνομικούς το πρωί της Μ. Τρίτης (19/4) να συλλαμβάνουν δύο εμπλεκόμενους στο κύκλωμα, ενώ αναζητείται ένας ακόμη συνεργός.

κεταμινη-σικαγο-χαλκιδα

Ο τρόπος δράσης αρκετά απλός, αλλά συνάμα προσοδοφόρος: το κύκλωμα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών, τις οποίες τα μέλη του τοποθετούσαν σε δέματα που ταχυδρομούσαν σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

Tι κατασχέθηκε

Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Χαλκίδας, πριν από λίγες ημέρες, κατέσχεσαν από υποκατάστημα των ΕΛΤΑ ακόμη 10 υπό αποστολή δέματα, που είχαν ταχυδρομήσει τα μέλη του κυκλώματος με προορισμό διάφορες χώρες του εξωτερικού και περιείχαν πληθώρα παράνομων αναβολικών ουσιών, σε μορφή δισκίων, υγρών αλλά και ενέσιμων, τα οποία εστάλησαν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ), για να εξεταστούν εργαστηριακά.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε οικίες και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

κεταμινη-σικαγο-χαλκιδα

  • Υπό αποστολή, δέμα εντός του οποίου βρέθηκε συσκευή ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή, ο οποίος αφού αποσυναρμολογήθηκε βρέθηκε να περιέχει, επιμελώς κρυμμένα, 120 ναρκωτικά δισκία,
  • 885,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 141 ναρκωτικά δισκία (μεταξύ των οποίων και ecstasy)
  • 1 γραμμάριο ecstasy, σε κρυσταλλική μορφή,
  • 184 δισκία αναβολικών ουσιών,
  • 82 φιαλίδια αναβολικών ουσιών,
  • 8 σύριγγες που περιείχαν αναβολική ουσία,
  • 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 700 ευρώ και 5 τηλεφωνικές συσκευές,
  • αυτοκίνητο και διάφορα υλικά συσκευασίας (κουτάκια, νάιλον σακουλάκια, κ.λπ.)
  • 2 σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών αρχείων, καθώς και συσκευή αεροστεγούς συσκευασίας.

Οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με διακεκριμένες περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών και παράνομων αναβολικών ουσιών σε χώρες του εξωτερικού, καθώς και παράβαση νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τ.Α. Χαλκίδας, ενώ διερευνάται όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share