Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σοκάρει ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου - «Η ποσότητα κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα θα χρειαζόταν τρεις βαλίτσες ανάνηψης»

«Σε ένα παιδάκι 25-30 κιλά θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης...»

19 Απριλίου 2022 10:21
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Σοκάρει ο ιατροδικαστής Παντελής  Αλεξάνδρου - «Η ποσότητα κεταμίνης που ανιχνεύθηκε στη Τζωρτζίνα θα χρειαζόταν τρεις βαλίτσες ανάνηψης»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου μίλησε στην εκπομπή «Live News» και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τις περιπτώσεις χορήγησης κεταμίνης σε ασθενή και τι σημαίνει η ποσότητα της ουσία που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα. Παράλληλα, στο «φως» ήρθε η δεύτερη ιατροδικαστική έκθεση για τη μικρή Μαλένα.

Ο κ. Αλεξάνδρου επισήμανε αρχικά πως στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ όπου υπάρχουν τα φιαλίδια με την κεταμίνη βρίσκονται σε μία σειρά προκειμένου να αποφεύγονται λάθη. Σε ό,τι αφορά την κεταμίνηπου ανιχνεύθηκε βάσει δεδομένων και στο αίμα αλλά και στα ούρα, σημαίνει ότι χορηγήθηκε εν ζωή, εξήγησε ο ιατροδικαστής.

«Άρα έχουμε έναν οργανισμό ο οποίο μεταβόλισε την κεταμίνη σε nor- κεταμίνη, άρα είναι εν ζωή, άρα είναι προγενέστερος ο χρόνος» τόνισε. Αναφορικά με τις αμπούλες που χρησιμοποιούνται για την ανάνηψη, είπε πως είναι αμπούλες των 2 ml και έχουν μέσα 100 μιλιγκράμ κεταμίνης. «Σε ένα παιδάκι 25-30 κιλά θα χορηγείτο σε φάση ανάνηψης, περίπου 1 ml, αραιωμένο με περίπου 10-20 ml διαλύματος, φυσιολογικού ορού» ανέφερε.

Η ποσότητα ωστόσο που ανιχνεύθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα είναι μία ποσότητα που θα χρειαζόντουσαν 3 βαλίτσες ανάνηψης και 10 έως 15 αμπούλες, εξήγησε ο κ. Αλεξάνδρου, ενώ σημείωσε πως στα έγγραφα του νοσοκομείου δεν αναφέρεται χορήγηση κεταμίνης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share