Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«SOS» στα ΜΜΜ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια του τραμ μέχρι και τη Μ. Τετάρτη (20/4)

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7

18 Απριλίου 2022 16:34
«SOS» στα ΜΜΜ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα δρομολόγια του τραμ μέχρι και τη Μ. Τετάρτη (20/4)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια του τραμ από τη Μ. Δευτέρα (18/4) μέχρι και τη Μ. Τετάρτη (20/4) στη Γραμμή 7 «Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος» από τις 00:30 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Παλιό Δημαρχείο» λόγω εργασιών κοπής δέντρων εντός τροχιόδρομου και πλησίον εναέριας γραμμής στη Γλυφάδα.

Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι σταθμοί του Μετρό: Από Καλλιθέα... μέχρι «Σταύρος Νιάρχος»! (photo)

Μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αναμένεται να αποκτήσει η Αθήνα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό, η επέκταση της Γραμμής 1 θα καλύψει τις περιοχές των Πετραλώνων και της Καλλιθέας, ενώ θα τερματίζει στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φάληρο.

Μετρό - Γραμμή 4: Από το Άλσος Βεΐκου στο Γουδή σε λίγα λεπτά - Τι θα συμβεί με τον σταθμό των Εξαρχείων

Η γραμμή θα ξεκινά από τον σταθμό «Θησείο» και στη συνέχεια θα υπογειοποιείται για να συνεχίσει με κατεύθυνση προς νότια και νοτιο-ανατολικά.

μετρο-γραμμη

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της Γραμμής 1 - μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό του «Θησείου» - με συνολικό μήκος περίπου 5 χλμ. και με 4 υπόγειους σταθμούς.

Οι σταθμοί που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι:

  • Χαμοστέρνας,
  • Πλατεία Δαβάκη,
  • Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και
  • Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Θεσσαλονίκη: Δόθηκαν οι 18 συρμοί για το Μετρό - Προχωρά κι άλλο το έργο

Το έργο του Μετρό της Θεσσαλονίκης μοιάζει να έχει εξέλιξη, καθώς 18 νέοι συρμοί δόθηκαν, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, τη στιγμή που αλλάζει το ωράριο σε εκείνο της Αθήνας, με στόχο να εξοπλίσουν τη βασική γραμμή από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει: «Ολοκληρώσαμε την παραλαβή των συρμών για το μετρό Θεσσαλονίκης που θα εξυπηρετούν τη βασική γραμμή του έργου, από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό ως το Σταθμό Νέα Ελβετία.

Οι 18 αυτοί συρμοί, είναι πλήρως αυτοματοποιημένοι και εξοπλισμένοι με συστήματα υψηλής τεχνολογίας, ώστε να διασφαλίζεται η άριστη λειτουργία τους, αλλά και η αναβαθμισμένη εμπειρία μετακίνησης και η ασφάλεια των επιβατών.

Παράλληλα συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια που ξεκινήσαμε πριν λίγους μήνες. Είμαστε αποφασισμένοι να παραδώσουμε στην Θεσσαλονίκη το μετρό που περιμένει τόσα χρόνια. Το μετρό που της αξίζει».

Credits κεντρικής φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSΙ

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share