Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αντώνης Συκάρης: Θρίλερ με τη σορό του άτυχου ορειβάτη – Τεράστιο πρόβλημα με τη μεταφορά της από τα Ιμαλάια

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις απόπειρες από πέντε ιθαγενείς οδηγούς του Νεπάλ

18 Απριλίου 2022 12:20
Αντώνης Συκάρης: Θρίλερ με τη σορό του άτυχου ορειβάτη – Τεράστιο πρόβλημα με τη μεταφορά της από τα Ιμαλάια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με τη μεταφορά της σορού του γνωστού ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων, το μέρος όπου τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου έχασε τη ζωή του.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τρεις απόπειρες από πέντε ιθαγενείς οδηγούς του Νεπάλ, τους Σέρπα, ώστε να περισυλλέξουν τη σορό του 60χρονου Έλληνα ορειβάτη, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που μεταβάλλονται συνεχώς εμποδίζουν την προσέγγιση στα 7400 μέτρα όπου βρίσκεται.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του: «Εκεί θα ήθελε να φύγει - Ήταν το καλύτερο τέλος» (video)

Ο γιος του Αντώνη Συκάρη, Γιάννης, εξήγησε ότι αν ο πατέρας του είχε πεθάνει πέφτοντας σε κάποια πλαγιά τότε δεν θα γινόταν προσπάθεια για να μαζέψουν τη σορό. Ωστόσο, επειδή είναι πάνω στη διαδρομή της ανάβασης και κατάβασης της βουνοκορφής θα πρέπει να την περισυλλέξουν.

«Αν ο πατέρας μου είχε πέσει σε κάποια πλαγιά είτε ανεβαίνοντας είτε κατεβαίνοντας από την κορυφή δεν θα έψαχνε κανείς. Θα έμενε εκεί παγωμένος για πάντα. Επειδή όμως είναι σε σημείο της διαδρομής πρέπει να την πάρουν και να μας την επιστρέψουν μαζί με τα προσωπικά του αντικείμενα, όπως το κινητό του και την κάμερα που είχε μαζί του», είπε στο protothema.gr και πρόσθεσε:

αντωνησ-συκαρησ

«Όσες προσπάθειες έχουν γίνει δεν έχουν αποτέλεσμα λόγω καιρού. Σήμερα θα επιχειρήσουν και πάλι πέντε σέρπα όπως μας έχουν πει και αν θα τα καταφέρουν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και να μην επιχειρήσουν λόγω καιρικών συνθηκών».

Ο Γιάννης Συκάρης ήταν από τους τελευταίους μαζί με τη μητέρα του Πόπη που μίλησαν με τον Αντώνη Συκάρη λίγο πριν εκείνος φύγει για το βουνό Νταουλαγκίρι. Ο 60χρονος ορειβάτης τους είχε πει ότι το οξυγόνο που είχε τελείωνε και ένιωθε πάρα πολύ εξαντλημένος. Όπως είπε στο protothema.gr ο Γιάννης Συκάρης, ο πατέρας του θεωρούσε ότι δεν είχε εγκλιματιστεί αρκετά και αυτός είναι ο λόγος που εξαντλήθηκε και δεν τα κατάφερε.

Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιστρέψουν και οι Σέρπα φθάσουν στο σημείο που βρίσκεται η σορός του Αντώνη Συκάρη, θα την περισυλλέξουν μέχρι ένα σημείο και μετά με συνδρομή ελικοπτέρου θα κατέβει στα πεδινά ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share