Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εξειδικευμένες εξετάσεις για Ίριδα και Μαλένα - Πλησιάζει η λύση του μυστηρίου (video)

Το συκώτι και οι νεφροί της Μαλένας βρίσκονται ήδη στο Παθολογοανατομικό Εργαστήριο

15 Απριλίου 2022 07:27
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Εξειδικευμένες εξετάσεις για Ίριδα και Μαλένα - Πλησιάζει η λύση του μυστηρίου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από διαφορετικές τομές έχει γίνει λήψη ιστών, προκειμένου να γίνουν εξειδικευμένες ιστολογικές και κυρίως τοξικολογικές εξετάσεις, στο πλαίσιο προσπάθειας οριστικής λύσης του μυστηρίου με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα και κυρίως πλέον με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στόχος η πιθανή ανάδειξη τοξικής ουσίας που επέφερε το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Στο πρώτο στάδιο της νεκροψίας-νεκροτομής είχε διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, εκτεταμένη εκφύλιση στο συκώτι και ήπιες παρεγχυματώδεις αλλοιώσεις νεφρού, ευρήματα που θα επανεξεταστούν, καθώς τέτοια εμφανίζονται και σε περιπτώσεις χορήγησης τοξικής ουσίας ή δηλητηρίου.

Δείτε επίσης: «Καίνε» την Πισπιρίγκου οι γιατροί - Η τεράστια προσπάθεια να σώσουν την Τζωρτζίνα και η στάση της Ρούλας

Αναφορικά με το θάνατο της Ιριδας, επανεξετάζεται εργαστηριακά το πανάκι που παραδόθηκε στους αστυνομικούς από την αδελφή τής Ρούλας Πισπιρίγκου, μία μέρα μετά το θάνατο του παιδιού. Το οροαιματηρό υγρό που βρέθηκε πάνω του προέρχεται από εξαγγείωση.

Αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες, έχει προέλθει είτε από το σκούπισμα των χειλιών, στα οποία είχε διαπιστωθεί ερυθρότητα και αποξήρανση, είτε από τους πνεύμονες και υποδηλώνει, σε συνδυασμό με άλλα ιατροδικαστικά ευρήματα, όπως το τραύμα στον στοματικό βλεννογόνο, ασφυκτικό θάνατο. Το τραύμα στο στόμα εξετάζεται αν είναι συνέπεια βίαιου τρόπου εισχώρησης του πανιού και έχει προέλθει από χέρι, δάχτυλα ή νύχια.

Οι ιατροδικαστές, Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, που έλαβαν την εισαγγελική παραγγελία για νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, έχουν προβεί στις παραπάνω ενέργειες, ενώ έχουν λάβει τους ιατρικούς φακέλους της Μαλένας και της Ιριδας και τις ιατροδικαστικές εκθέσεις με όλα τα μακροσκοπικά και εργαστηριακά ευρήματα.

Στην περίπτωση της Μαλένας, αν οι παθολογοανατόμοι, οι οποίοι προβαίνουν σε νέες ιστολογικές εξετάσεις, έχουν ενδείξεις τοξικής ουσίας, τότε με νέο και σύγχρονο εξοπλισμό θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τη χρησιμοποίηση θανατηφόρας ουσίας στη Μαλένα. Αν υπάρχει ένα εύρημα που επηρεάζει ένα όργανο, υπάρχει η τεχνολογία αναζήτησης η οποία έχει τη δυνατότητα εντοπισμού της ουσίας.

Για την υπόθεση της 6 μηνών Ίριδας, γίνονται νέες εξετάσεις στο πανάκι που βρέθηκε στην κούνια της και παραδόθηκε ένα 24ωρο μετά το θάνατό της. Αντίστοιχες θα είναι οι ενέργειες στα δείγματα ιστών του άτυχου παιδιού, στο πλαίσιο νέων ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ίχνη τοξικής ουσίας και κυρίως ευρήματα που μπορεί να αναδεικνύουν ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα είναι πολύ σημαντική και κομβική η κατάθεση της ιατροδικαστού, Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή της Ιριδας.

Στο μεταξύ, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου και των συνηγόρων της περί χορήγησης κεταμίνης στην Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share