Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία Πάτρα: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Αυτοί είναι οι ιατροδικαστές που αναλαμβάνουν την υπόθεση

Αναμένονται εξελίξεις

12 Απριλίου 2022 23:34
Τραγωδία Πάτρα: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Αυτοί είναι οι ιατροδικαστές που αναλαμβάνουν την υπόθεση
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν σήμερα τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της. Δηλαδή όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την Αθήνα και συγκεκριμένα από το Ωνάσειο και το Παίδων.

Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος σύμφωνα με το Mega. Την ίδια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα και θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Παράλληλα, μυστήριο προκαλεί το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, καθώς όπως ανέφερε ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή ενός γιατρού χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομά του.

 Τραγωδία Πάτρα: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Αυτοί είναι οι ιατροδικαστές που αναλαμβάνουν την υπόθεση

Το αίτημα της Εισαγγελίας

Σημαντική εξέλιξη είναι το κατεπείγον αίτημα της Εισαγγελίας, σύμφωνα με το οποίο ορίστηκαν δύο ιατροδικαστές για να διερευνήσουν από το «μηδέν» τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Θα επανεξεταστούν όλα τα δεδομένα και θα προσπαθήσουν να βρουν ένα θετικό εύρημα. Μπορεί αυτό το εύρημα είτε να χάθηκε είτε να υποεκτιμήθηκε» δήλωσε ο ιατροδικαστής, Σωκράτης Τσαντίρης.

Ποιοι είναι οι ιατροδικαστές που αναλαμβάνουν την υπόθεση

Από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών ορίστηκαν δύο πάρα πολύ έμπειροι ιατροδικαστές, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς.

Ο Νίκος Καρακούκης είναι προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, και ο Νίκος Καλογρηάς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Και οι δύο έχουν αναλάβει τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο.

«Δεν πρόκειται να έρθει με μια αυτόματη απάντηση με μία ουσία ή με μια στενή διαγνωστική απάντηση. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των συναδέλφων που θα κληθούν να απαντήσουν» δήλωσε ο ηπατολόγος, Δημήτρης Κουντουράς.

Οι δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και στην προηγούμενη άτυπη επιτροπή, μόνο που τώρα δεν θα έχουν μαζί τους, την Χριστίνα Τσάκωνα που το 2019 είχε αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια.

Τι θα ερευνήσουν οι ιατροδικαστές

Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία σε αντίθεση με την τριμελή άτυπη επιτροπή στην οποία συμμετείχαν και πραγματοποιούσαν εσωτερική έρευνα χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Χωρίς πρόσβαση όμως σε όλους τους φακέλους δεν μπορούσαν να βγάλουν ένα ασφαλές πόρισμα.

Πλέον οι δύο ιατροδικαστές θα μπορούν να ελέγξουν τα πάντα και τους πάντες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share