Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Κάρπαθο - Στη θάλασσα το επίκεντρο

Δείτε πόσα ρίχτερ

11 Απριλίου 2022 22:15
Σεισμός στην Κάρπαθο - Στη θάλασσα το επίκεντρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός έγινε στην Κάρπαθο νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας (11.04.2022). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση έχει μέγεθος 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός των 3,8R στην Κάρπαθο έχει επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 57 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα βρίσκεται στα 73,9 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης: Σεισμοί στη Θήβα: Προειδοποιεί ο Κώστας Παπαζάχος - «Δεν αποκλείεται να «ξυπνήσουν» μεγαλύτερα ρήγματα» (Video)

σεισμός κάρπαθος

Σεισμός τώρα στη Βοιωτία - Αισθητός και στην Αττική

Μέχρι και σε περιοχές της Αττικής έγινε αισθητός ο σεισμός που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:40 το πρωί της Πέμπτης (07.04.2022) στη Βοιωτία. Παράλληλα, χθες "ταρακουνήθηκε" ξανά η Πελοπόννησος.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας. Το επίκεντρό του εντοπίζεται στην περιοχή Ασωπία Βοιωτίας.

Κατά την αυτόματη λύση, ο σεισμός είχε επίκεντρο στην περιοχή 7 χιλιόμετρα δυτικά, βορειοδυτικά της Ασωπίας Βοιωτίας και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα.



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share