Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς κρέας η φετινή σούβλα; Δραματική αύξηση τιμών σε αρνιά και κατσίκια για το Πάσχα

Που θα φτάσουν;

11 Απριλίου 2022 10:06
Χωρίς κρέας η φετινή σούβλα; Δραματική αύξηση τιμών σε αρνιά και κατσίκια για το Πάσχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την Κυριακή του Πάσχα και μετά από 40 μέρες νηστεία, οι οικογένειες συγκεντρώνονται παραδοσιακά, για να σουβλίσουν αρνί και κατσίκι. Ωστόσο, η δραματική αύξηση των τιμών, έχει προβληματίσει έντονα τα νοικοκυριά, ενώ έχει μειώσει και την κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ακόμα και στη Βαρβάκειο, που οι τιμές στα κρέατα είναι από τις πιο χαμηλές, οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη, με το αρνί να κυμαίνεται από τα 8€ μέχρι τα 10€ το κιλό στην αγορά.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Μερομήνια 2022: Έρχεται κάτι «περίεργο» – Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα

Πριν απ’ όλα, να πούμε ότι τα Μερομήνια έχουν αποδειχθεί διαχρονικά σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού! Είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο.

Σχετικά με τις ημέρες του Πάσχα, όλα δείχνουν ότι πάμε για γιορτές με όχι τόσο καλές συνθήκες!

Ανατροπή με τον καιρό του Πάσχα

Τα φαινόμενα γίνονται πιο ήπια από 6 έως 13 Απριλίου που ο καιρός θα είναι βροχερός, όπως επίσης και για το διάστημα από 14 έως 20 του μήνα.

Εάν επαληθευτούν τα Μερομήνια μάλλον Πάσχα θα κάνουμε με άσχημο καιρό, καθώς από 21 έως 30 Απριλίου, μέσα στο Πάσχα δηλαδή, όλα δείχνουν κακοκαιρία (γκρίζα σύννεφα από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά και δυτικά προς νότο και ανατολικά προς δυτικά).

πασχα-ελλαδα

Ο Μάιος μπαίνει με κακοκαιρία, μπουρίνια και καταιγίδες το διάστημα από 1 έως 5 του μήνα. Ο καιρός καλυτερεύει από 6 έως 20, αλλά ανήμερα του Αγίου Κωνσταντίνου, δηλαδή από 21 Μαΐου έως 31 του μήνα, προβλέπονται βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Τι είναι τα Μερομήνια και πώς μπορούμε να μάθουμε τον καιρό που θα κάνει έναν ολόκληρο χρόνο

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια και η μετεωρολογία

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο. Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.

Για το πότε ξεκινάμε να παρατηρούμε τις ημέρες, οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα ημερομήνια από την 1η Αυγούστου έως και την 12η Αυγούστου, ενώ άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, ήτοι από τις 14 Αυγούστου έως και τις 25 Αυγούστου.

Προσέχουν δε τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του εικοσιτετράωρου. Αν ας πούμε, στις 18 Αυγούστου, βρέχει το βράδυ, τότε τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη θα έχει άσχημο καιρό. Λόγω αρχαιότητας της μεθόδου, η πιθανή σωστή παρατήρηση είναι η δεύτερη (δηλαδή από τις 14 Αυγούστου).

Πως ερμηνεύονται

μερομηνια-καιροσ

Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος. Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές. Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς.

Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος. Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.

Πάσχα στο χωριό χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας μετά από δύο χρόνια

Το Πάσχα στο χωριό πλησιάζει για το 2022 και μετά από δύο χρόνια οι πόλεις αναμένεται να αδειάσουν. Μετά τους περιορισμούς και την απαγόρευση κυκλοφορίας τα περασμένα χρόνια φαίνεται ότι το 2022 θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό κανονικά, προφανώς με ελάχιστα μέτρα και με 50 νεκρούς τη μέρα.

Άλλωστε οι νεκροί από τον κορονοϊό και όλο το θέμα της Πανδημίας περνάει πλέον στα… χαμηλά. Ανεξάρτητα ακόμα και από το γεγονός ότι το 40% των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share