Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Θήβα: Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ - Αισθητός και στην Αθήνα (Video)

3.000 μικροσεισμοί σε 14 μήνες! Λέκκας: «Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό

10 Απριλίου 2022 08:03
Θήβα: Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ - Αισθητός και στην Αθήνα (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέος σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 10 Απριλίου, αυτή τη φορά στις 05.12 τα ξημερώματα, με επίκεντρο 6 χλμ. ανατολικά από τη Θήβα.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε σχετικά ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα, μετά και το πρόσφατο μπαράζ σεισμικότητας που καταγράφηκε όταν σημειώθηκαν 15 μικροσεισμοί από 1 έως 3,9 ρίχτερ, στις 27 Μαρτίου, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δεχόμενος πλήθος μηνυμάτων από ανάστατους κατοίκους της περιοχής, προχώρησε σε δύο διαδοχικές αναρτήσεις, μέσω των οποίων συνιστούσε ψυχραιμία.

«Έχουμε την εκδήλωση ενός σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή των Θηβών. Έχει αρχίσει μια δραστηριότητα εδώ και 4 ημέρες. Είναι αναζωπύρωση της δραστηριότητας που έχουμε εδώ και 14 περίπου μήνες και περιλαμβάνει περίπου 3.000 μικροσεισμούς.

Έχουμε μια ζώνη με αρκετά ρήγματα που δίνουν ένα σμήνος σεισμών. Ο σεισμός έγινε αισθητός από την Αταλάντη μέχρι και την Αττική. Είναι ένας σεισμός επιφανειακός, αρκετά ισχυρός. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Θεωρώ ότι θα κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο», ανέφερε ο κ. Λέκκας.

«Δεν μπορούμε να διακρίνουμε κύριο σεισμό. Όλοι οι σεισμοί είναι παραπλήσιοι, έχουν μια οροφή της τάξεως των 4,6 – 4,7 βαθμών. Ένας σεισμός της τάξεως των 5,5 βαθμών έγινε στην περιοχή το 1914 και είχε κάνει και αρκετές ζημιές», πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Λέκκας κλείνοντας ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share