Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Κρήτη: 40χρονη καταγγέλλει ότι ο σύντροφός της την κρατούσε με τη βία μέσα στο σπίτι

Ισχυρίζεται ότι της είχε τοποθετήσει κοριό

8 Απριλίου 2022 16:41
Συναγερμός στην Κρήτη: 40χρονη καταγγέλλει ότι ο σύντροφός της την κρατούσε με τη βία μέσα στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Ιεράπετρα. Παράλληλα, προφυλακίστηκε ο πατέρας που κακοποίησε σεξουαλικά την 10χρονη κόρη του.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα υποστηρίζει ότι ο σύντροφός της την κρατούσε, παρά τη θέλησή της, κλεισμένη στο σπίτι.

Η γυναίκα κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές πως ο 51χρονος άνδρας την εμπόδιζε να βγει από το σπίτι, ασκώντας της βία. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι της είχε τοποθετήσει κοριό, με σκοπό να παρακολουθεί τις συνομιλίες της, σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr.

Συναγερμός στην Κρήτη: 40χρονη καταγγέλλει ότι ο σύντροφός της την κρατούσε με τη βία μέσα στο σπίτι

Η 40χρονη κάτοικος της Ιεράπετρας έκανε καταγγελία στην αστυνομία της περιοχής αναφέροντας ότι στις 5 Απριλίου ο σύντροφός της την κρατούσε παρά τη θέλησή της κλεισμένη μέσα στο σπίτι και όταν προσπάθησε να φύγει τις έσφιξε τα χέρια προκαλώντας της μώλωπες.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πώς κατάφερε να φύγει από το σπίτι και να ζητήσει βοήθεια από τις Αρχές, ενώ αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του συντρόφου της.

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αρνείται να σιτιστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου - Επιμένει για την αθωότητά της

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες για την υπόθεση της Πάτρας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου πια να αρνείται να σιτιστεί, συνεχίζοντας να επιμένει πως είναι αθώα.

Απαντήσεις σε ερωτήματα για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα αλλά και νέα στοιχεία ενδεχομένως να έρθουν σύντομα, καθώς αναμένεται να φτάσει στα χέρια των Αρχών το tablet της Τζωρτζίνας, το οποίο ετάφη μαζί της με πρωτοβουλία της κατηγορουμένης, με μαρτυρία πάντως να την «καίει» μαζί με τον Μάνο.

Η επιμονή της και... το tablet

Ειδικότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε την πρώτη επίσκεψη στη φυλακή από τους δικηγόρους τους και την οικογένειά της. Αποχωρώντας από τις φυλακές, ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος δήλωσε πως η κατηγορούμενη «αρνείται να σιτιστεί» και συνεχίζει να δηλώνει αθώα.

«Αναφερθήκαμε και πάλι στη συγκεκριμένη δικογραφία τη 9χρονη και για τον λόγο που βρίσκεται η ίδια στη φυλακή, αναλύουμε τα δεδομένα, συγκεντρώνουμε εκθέσεις ειδικών και η προσπάθειά μας αποβλέπει στην επιβεβαίωση των ισχυρισμών της κατηγορούμενης» δήλωσε σχετικά με το τι συζητήθηκε.

Σχετικά με την εκταφή για να πάρουν οι Αρχές το tablet της κόρης της, ο ίδιος απάντησε πως «δεν υπάρχει σχόλιο, θα αναφερθούμε όταν υπάρξουν στοιχεία. Θεωρεί ότι γίνεται άδικα και ότι θα δημιουργήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς αντί για επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της».

Σε άλλο σημείο, ο δικηγόρος της 33χρονης υπογράμμισε πως «προσπαθούμε να αποδείξουμε αυτά για τα οποία φωνάζει από την πρώτη στιγμή».

«Η αγωνία της είναι ότι βρίσκεται στη φυλακή και θεωρεί ότι βρίσκεται αδίκως εκεί, ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή της κράτηση (...). Σήμερα, θα μπορούσα να πω ότι είναι σχετικά ψύχραιμη. Πιστεύει στην αθωότητά της» πρόσθεσε από πλευράς του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας.

Εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της 9χρονης Τζωρτζίνας και να αφαιρεθεί το tablet του παιδιού, ώστε να αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, έδωσε σήμερα η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, μετά τη χθεσινή κατάθεση του πατέρα Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να θαφτεί η ηλεκτρονική συσκευή μαζί με το μικρό παιδί.

Όπως αναμένεται, η ανάσυρση από τον τάφο του παιδιού θα γίνει άμεσα και στη συνέχεια, το tablet θα παραδοθεί για έλεγχο στις αρμόδιες Αρχές και συγκεκριμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας. Στόχος να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share