Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πρόστιμα «μαμούθ» σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Πρόστιμα ύψους 120.340 ευρώ!

8 Απριλίου 2022 15:16
Πρόστιμα «μαμούθ» σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ, επιβάλλονται, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ (86.340 ευρώ στη μία και 34.000 ευρώ στη δεύτερη), διότι σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους κατά παράβαση της από 20/3/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Παράλληλα σας θυμίζουμε το σούσουρο με Σκλαβενίτη: Σε δύο μήνες από σήμερα θα...

Επισημαίνεται ότι η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων, στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Αυξήσεις «φωτιά» χωρίς τέλος: Εκτοξεύθηκε η τιμή των λαχανικών - Ως και 300% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι

ακριβεια-σουπερ-μαρκετ

Το κύμα ακρίβειας και αυξήσεων των τιμών δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα και τα οπωροκηπευτικά τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αυξηθεί ως και δύο ή τρεις φορές σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη εποχή. Μια βόλτα άλλωστε στις λαϊκές αγορές επιβεβαιώνει πως οι τιμές στους πάγκους έχουν πάρει την ανηφόρα ακολουθώντας αυτές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

«Το κόστος των μεταφορικών είναι κυρίως ένα σοβαρό πρόβλημα», λένε οι επαγγελματίες, όπως αναφέρει το MEGA, επισημαίνοντας ότι η τιμή καθορίζεται και από την προσφορά και τη ζήτηση. Η άνοδος των τιμών οφείλεται και σε άλλους παράγοντες όπως οι φυσικές καταστροφές (χαλάζι, χιόνι, παγετός), στην αυξημένη τιμή των λιπασμάτων αλλά και των καυσίμων.

Ενδεικτικά κάποια από τα βασικά προϊόντα που πωλούνται σε διπλάσια ή και τριπλάσια τιμή σε σχέση με πέρυσι:

  • Μαρούλι (τμχ): 1,10€ (από 0,50€) +120%
  • Ντομάτες (1 κιλό): 3€ (από 1,50€) +100%
  • Μπρόκολο & κουνουπίδι (1 κιλό): 2€ (από 0,50€ – 1€) +300%
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share