Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Πάτρα: Εντολή για ανάκτηση του tablet που βρίσκεται στον τάφο της Τζωρτζίνας

Στη συνέχεια θα παραδοθεί για έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας

8 Απριλίου 2022 11:40
Πάτρα: Εντολή για ανάκτηση του tablet που βρίσκεται στον τάφο της Τζωρτζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με στόχο να αξιοποιηθεί κάθε στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας η 18η τακτική ανακρίτρια που διεξάγει την έρευνα έδωσε εντολή για να ανασυρθεί από τον τάφο του παιδιού το tablet που είχε τοποθετηθεί μαζί του.

Μάλιστα, η ανάσυρση της ηλεκτρονικής συσκευής από τον τάφο του παιδιού αναμένεται να γίνει άμεσα. Εν συνεχεία, το tablet θα παραδοθεί για έλεγχο στις αρμόδιες αρχές και συγκεκριμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας προκειμένου να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

Πάτρα: Εντολή για ανάκτηση του tablet που βρίσκεται στον τάφο της Τζωρτζίνας

Ο δρόμος για την συγκεκριμένη ανακριτική πράξη άνοιξε όταν στο γραφείο της κ. Σαλάππα εμφανίστηκε ο Μάνος Δασκαλάκης και κατέθεσε ότι η συγκεκριμένη συσκευή είχε ταφεί με το παιδί, κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και μετά την απολογία της στην ανακρίτρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Πάτρα - Συγκλονίζει ο γιατρός της Τζωρτζίνας: "Πολεμήσαμε μαζί δυστυχώς..."

Ο Ανδρέας Ηλιάδης βρίσκεται αυτή την ώρα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να καταθέσει στην ανακρίτρια όλα όσα γνωρίζει για την υπόθεση

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου πέρασε στις 11 το πρωί ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος κούραρε την 9χρονη Τζωρτζίνα όσο αυτή νοσηλευόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες νοσηλείας του άτυχου κοριτσιού, το οποίο φέρεται να δολοφονήθηκε από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο κ. Ηλιάδης εξέφρασε την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο των τριών παιδιών από την Πάτρα ενώ σχολίασε και τη μάχη που έδωσε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΜΕΘ του νοσοκομείου για να την κρατήσουν στη ζωή.

Συγκλονίζει ο γιατρός της Τζωρτζίνας

«Η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί που πολεμήσαμε μαζί. Να σας θυμίσω ότι μετά τη δραματική διάσωση που έλαβε χώρα στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας κληθήκαμε με τη δική μου ομάδα να φέρουμε εις πέρας ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο.

Αγωνιστήκαμε και δώσαμε πραγματικά μάχη για να καταφέρουμε ο, τι θα μπορούσαμε να περισώσουμε από τη μικρή Τζωρτζίνα. Νομίζω τα καταφέραμε, τη θωρακίσαμε, εξασφαλίσαμε τον περίφημο απινιδωτή και βηματοδότη. Θέλαμε να πιστεύουμε ότι με αυτό θα πορευόμαστε. Δυστυχώς η αγκαλιά μας δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, δήλωσε πως είναι στη διάθεση της ανακρίτριας ώστε να πει μόνο την αλήθεια σχετικά με όσα έγιναν κατά τη νοσηλεία της 9χρονης.

Ο κ. Ηλιάδης θεωρείται κρίσιμος μάρτυρας καθώς είναι ο γιατρός που είχε σώσει τη ζωή της Τζωρτζίνας όταν εκείνη είχε εισαχθεί στην εντατική Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share