Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Άγιος Παντελεήμονας: Φρίκη από τα όσα αποκαλύπτονται στη δικογραφία για την «κόλαση» που ζούσαν τα τρία παιδιά (video)

Τι λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας

8 Απριλίου 2022 09:05
Άγιος Παντελεήμονας: Φρίκη από τα όσα αποκαλύπτονται στη δικογραφία για την «κόλαση» που ζούσαν τα τρία παιδιά (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητα είναι τα όσα αποκαλύπτονται από τη δικογραφία που έχει σχηματίσει η Ελληνική Αστυνομία για τα όσα βίωναν τα τρία ανήλικα παιδιά στο διαμέρισμα - «κολαστήριο» του Αγίου Παντελεήμονα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο πατέρας των δύο παιδιών (το τρίτο είναι των δυο συλληφθέντων) επέστρεψε στην Αθήνα από ταξίδι (είναι ναυτικός, κρητικής καταγωγής) θέλησε να δει τα παιδιά του και αντίκρισε με τρόμο το περιβάλλον στο οποίο ζούσαν.

Δείτε επίσης: Άγιος Παντελεήμονας: Έσωσε τα παιδιά ο πατέρας τους - Σοκάρουν τα πλάνα από την τρώγλη

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται, στην δικογραφία που έχει σχηματίσει για την υπόθεση η Ελληνική Αστυνομία: «Στις 6 Απριλίου 2022 και ώρα 12:30 μετέβη στο Τ.Α Αγίου Παντελεήμονα ο 48χρονος ναυτικός το επάγγελμα και κατέθεσε ενόρκως ότι η 32χρονη συλληφθείσα είναι εν διαστάσει σύζυγος του με την οποία απέκτησε δύο τέκνα ηλικίας 4 και 2 ετών.

Η γυναίκα, έχει επίσης ένα τεκνό από προηγούμενη σχέση της, ένα αγοράκι 6 ετών. Ο ναυτικός για να στεγάσει την οικογένειά του, είχε νοικιάσει από τον Μάρτιο του 2021 διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδου στον τρίτο όροφο.

Κατά την επιστροφή από ταξίδι με πλοίο, μετέβη στην οικία, όπου δέχτηκε σωματική και λεκτική επίθεση από την 30χρονη εν διαστάσει σύζυγό του και τον 54χρονο σύντροφο της, οι οποίοι του απαγόρευσαν την επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα. Ένα μήνα αργότερα αρχές Απριλίου 2020, ενώ ο ναυτικός μετέβη εκ νέου στην οικία όπου η εν διαστάσει σύζυγός αυτού του επιτέθηκε εκ νέου με χτυπήματα και εξύβριση απαγορεύοντας την επικοινωνία με τα παιδιά.

Σύμφωνα με τον ναυτικό στις 5 Απριλίου 2022 δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν φίλο του από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι τα ανήλικα τέκνα του, διαβιούν σε επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τους και συγκεκριμένα ότι μέσα στην οικία, υπάρχουν κατσαρίδες, τα ανήλικα τέκνα φέρουν δαγκώματα από έντομα στο σώμα τους, ενώ είδε την 30χρονη συλληφθείσα, να χρησιμοποιεί τα ανήλικα τέκνα να ζητιανεύουν στην εκκλησία της Παναγίας Γρηγορούσας στο Μοναστηράκι και να τρώνε αντίδωρα και φανουρόπιτα από το έδαφος».

Επιπλέον, στη δικογραφία υπάρχει και η κατάθεση του διαχειριστή της πολυκατοικίας ο οποίος τόνισε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας πως κάθε φορά που κατέβαινε στο διαμέρισμά της για να της θέσει τα ζητήματα, η γυναίκα τον έδιωχνε αποκαλώντας τον «ρουφιάνο που θέλει να της κλέψει τα παιδιά»!

Επίσης κατέθεσε ενόρκως ότι σύμφωνα με όσα του μετέφεραν οι ένοικοι της πολυκατοικίας, η 30χρονη και ο σύντροφός της έβγαιναν συχνά τα βράδια και άφηναν τα παιδιά μόνα στο σπίτι. Στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα εξετάστηκε ενόρκως και μία γυναίκα η οποία είχε γνωρίσει την συλληφθείσα από την εκκλησία της Παναγίας Γρηγορούσας στο Μοναστηράκι και την είχε δει να πουλάει εικόνες και τα ανήλικα τέκνα της να ζητιανεύουν και η οποία είπε στους αστυνομικούς πως πήγε στο σπίτι που ζούσαν τα τρία παιδιά και απογοητευμένη «διαπίστωσε κατσαρίδες που ανεβαίνουν σαν έντομα στα πόδια της, ακόμα και στο υπνοδωμάτιο των παιδιών και τα πιάτα που έτρωγαν αυτά»!

Δραματική η ζωή των παιδιών – Τι λέει ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα

«Φωνές και κλάματα». Αυτή ήταν η καθημερινότητα των τριών μικρών παιδιών στον Άγιο Παντελεήμονα, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής, καταγγέλλοντας την παραμέληση των παιδιών και τα όσα ανησυχητικά συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες του διαμερίσματος.

«Χτυπούσαμε την πόρτα να δούμε τι συμβαίνει. Δεν άνοιγε σε κανέναν και το μόνο που άκουγες στην επιμονή σου να μιλήσεις μαζί της ήταν “φύγε, φύγε”. Είχαμε κάνει πολλές προσπάθειες να βοηθήσουμε τα παιδιά, αλλά δεν φτάναμε στο τέλος.

Την Τρίτη, με τη βοήθεια της Εκκλησίας, ήρθαμε αντιμέτωποι με το πρόβλημα, το οποίο δεν φανταζόταν κανείς ότι υπήρχε σε τέτοια έκταση. Δεν το αφήσαμε έτσι. Το κυνηγήσαμε», ανέφερε στην ΕΡΤ ο διαχειριστής της πολυκατοικίας όπου βρισκόταν το διαμέρισμα – τρώγλη με τα ανήλικα παιδιά.

Όπως είπε, επικοινώνησε ο ίδιος με τον πρώην σύζυγο της 30χρονης μητέρας και τον δικηγόρο του. «Ενωθήκαμε και καταφέραμε αυτό που έγινε. Κανείς δεν φανταζόταν ότι τα παιδιά ζούσαν σε τέτοιες συνθήκες. Ο άνθρωπος ήταν βίαιος. Κυκλοφορούσε μόνο νύχτα. Κρυβόταν μέσα στην πολυκατοικία. Παρουσιαζόταν ως κουμπάρος», πρόσθεσε.

Τα τρία παιδάκια ηλικίας 2, 3 και 6 ετών ζούσαν σε ακατάλληλες συνθήκες, ανάμεσα σε κατσαρίδες και ποντίκια μαζί με τη 30χρονη μητέρα και τον 54χρονο σύντροφό της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μητέρα εξανάγκαζε τα παιδιά σε επαιτεία ενώ η παραμέληση τους ήταν εμφανής. Τα παιδιά, μετά την καταγγελία του πατέρα, βρίσκονται πια στο νοσοκομείο ενώ αναμένεται να αποφασίσει την τύχη τους ο Εισαγγελέας ανηλίκων.

«Υπήρχαν κατσαρίδες στο σπίτι ενώ το μπαλκόνι μύριζε γιατί έβγαζε όλες της βρωμιές εκεί. Πέταγε σκουπίδια στο δρόμο. Της είχα ζητήσει να σταματήσει να το κάνει αυτό αλλά η απάντηση ήταν ότι με έβριζε», περιέγραψε ο διαχειριστής της πολυκατοικίας στον Άγιο Παντελεήμονα.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της μητέρας και του συντρόφου της για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες εξέθεταν τα παιδιά τα οποία είχαν πληγές στα σώματά τους από κατσαρίδες και ποντίκια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share