Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κρήτη: Συναγερμός για πύρινο μέτωπο εν μέσω θυελλωδών νοτιάδων

Η φωτιά έχει ξεσπάσει λίγο έξω από τη Σητεία

7 Απριλίου 2022 11:43
Κρήτη: Συναγερμός για πύρινο μέτωπο εν μέσω θυελλωδών νοτιάδων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά που εδώ και λίγη ώρα έχει ξεσπάσει λίγο έξω από τη Σητεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 7 οχήματα με 15 πυροσβέστες ωστόσο στη Ρούσα Εκκλησιά όπου μαίνεται η φωτιά, πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Η φωτιά καίει σε δασική έκταση

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στο Ηράκλειο, βρίσκεται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αλεξιος Ράπανος ο οποίος μαζί με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά, θα δώσουν το παρών σε σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου με φόντο την έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου.

 Κρήτη: Συναγερμός για πύρινο μέτωπο εν μέσω θυελλωδών νοτιάδων

Φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Και δεύτερος νεκρός - Έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Ένας νεκρός, ένας διασωληνωμένος και τέσσερις ακόμη με βαριά εγκαύματα είναι ήταν μέχρι και χθες ο τραγικός απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης (6/4) στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, κατέληξε ένας από τους τραυματίες της φωτιάς.

Πρόκειται για έναν 52χρονο και είναι ο δεύτερος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην πτέρυγα Covid.

Αναζήτηση για τα αιτία της φωτιάς

Παράλληλα, τα ακριβή αίτια της φωτιάς αναζητούν οι Αρχές, με το έμπειρο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να έχει αναλάβει τις έρευνες.

«Κλειδί» στη λύση του μυστηρίου και στις απαντήσεις που πρέπει να δοθούν για τα αίτια της τραγωδίας - που χάρη στην άμεση αντίδραση του προσωπικού και της πυροσβεστικής δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις - αναμένεται να αποτελέσει η κατάθεση του ασθενή που νοσηλευόταν στο τρίκλινο δωμάτιο 206 του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά και σκοτώθηκε αρχικά ο 79χρονος και στη συνέχεια ο 52χρονος. Ο ασθενής υπέστη εγκαύματα από τη φωτιά.

Η περιγραφή του διευθυντή Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο Σταύρος Τρύφων, διευθυντής Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, ο οποίος ήταν αυτός που προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς από τα πρώτα δευτερόλεπτα του περιστατικού, ο 52χρονος ασθενής που τελικά κατέληξε, του είπε ότι από αυτόν ξεκίνησε η πυρκαγιά όταν έσκασε το κινητό του τηλέφωνο.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία θεωρείται αξιόπιστη καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός του νοσοκομείου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έτρεξε μόλις αντιλήφθηκε ότι εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία λειτουργεί ως πτέρυγα covid και, μάλιστα, είχε επαφή με τους ασθενείς του δωματίου.

«Πρόλαβε να μου πει ότι «έσκασε στα χέρια μου το κινητό». Δεν μπορώ να πω ότι αυτή είναι ή δεν είναι η αιτία, αλλά σας μεταφέρω αυτό που είπε ο ασθενής. Η πιθανότητα να άναψε τσιγάρο δεν μπορεί να αποκλειστεί και δεν πρέπει να βιαστούμε να πούμε ότι ξέρουμε την αίτια», τόνισε ο κ. Τρύφων.

Το δεύτερο σενάριο που θέλει ασθενή που νοσηλεύονταν στο δωμάτιο 206 του νοσοκομείο να άναψε τσιγάρο - είτε εντός, είτε εκτός του θαλάμου - και να προκλήθηκε από εκεί η πυρκαγιά, δεν έχει αποκλειστεί, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν ακόμα αξιόπιστα στοιχεία που να οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

Τραγωδία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Εντοπίστηκε νεκρός από τη μεγάλη φωτιά

Σορός εντοπίστηκε στο χώρο που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Το πρωί της Τετάρτης, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Ο διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου Διαμαντή Χλώρο ανέφερε ότι «ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά». Ο κ. Χλώρος δήλωσε στο OPEN ότι η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί γρήγορα στο τριώροφο κτίριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό. «Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς», τόνισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share