Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χαμός στη Νομική: Καταγγελίες για καθηγητή που παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτητές - Συγκαλείται εκτάκτως η Κοσμητεία

Δε δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή, όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του

5 Απριλίου 2022 23:44
Χαμός στη Νομική: Καταγγελίες για καθηγητή που παρενοχλεί σεξουαλικά φοιτητές - Συγκαλείται εκτάκτως η Κοσμητεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαλείται αύριο (6/4) το πρωί, προκειμένου να συζητηθούν καταγγελίες φοιτητών της σχολής για παρενόχληση καθηγητή απέναντι σε φοιτητές.

Διαβάστε επίσης: Σοκ - Αυτός ο ποδοσφαιριστής προφυλακίστηκε για σεξουαλική επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής με τα αρχικά ΧΧ, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, δεν είναι καθηγητής Α' βαθμίδας και, αν ισχύουν τα αρχικά αυτά, υπάρχουν περισσότεροι του ενός με αυτά στην σχολή.

Νωρίτερα σήμερα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε καταγγελία φοιτητών της Νομικής του ΕΚΠΑ που, μέσω ψηφίσματος, κατηγορούν καθηγητή ότι παρενοχλεί φοιτητές. Στο ψήφισμα, ο καθηγητής καταγγέλλεται για «συστηματική παρενοχλητική συμπεριφορά» απέναντι σε φοιτητές. «Τα περιστατικά είναι πολλά», όπως καταγγέλλεται, ενώ ένα από τα σοβαρότερα έλαβε χώρα σε περίοδο δια ζώσης εξεταστικής προ κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια εξέτασης, όπως υποστηρίζεται, όντας τότε επιτηρητής, «προσέγγιζε συνεχώς έναν φοιτητή και, κατά την παράδοση των γραπτών, κοιτούσε για ώρα επίμονα το πάσο του, όπως αποδείχτηκε για να συγκρατήσει το όνομά του».

σεξουαλικη-παρενοχληση

Την ίδια κιόλας μέρα, υποστηρίζεται, του έστειλε αίτημα σε διάφορα social media και ήδη στα πρώτα μηνύματα συστήθηκε ως «ο επιτηρητής σου, χαχα, σοκ». Στη συνέχεια, το ψήφισμα υποστηρίζει ότι ο καθηγητής επικοινωνούσε με τον φοιτητή και «στην ουσία τον εκβίαζε εμμέσως, αναγκάζοντάς τον να επικοινωνήσει, ώστε να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του».

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, σε ψήφισμά του, υποστηρίζει ότι καθηγητής παρενοχλεί σεξουαλικά συστηματικά φοιτητές από την περίοδο που ήταν επιτηρητής, ενώ δεν δίστασε να κόψει πρωτοετή φοιτητή, όταν δεν θέλησε να προχωρήσει σε ερωτική επαφή μαζί του. Στο ψήφισμα του Συλλόγου Φοιτητών αναφέρονται τα αρχικά του εν λόγω καθηγητή Χ.Χ., «ο οποίος προσεγγίζει και παρενοχλεί φοιτητές».

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος επικοινωνούσε με τον φοιτητή και τον εκβίαζε εμμέσως να απαντάει στα μηνύματά του, για να μην υπάρξει επίπτωση στον βαθμό του: «Η παραβιαστική αυτή συμπεριφορά κορυφώθηκε εν τέλει μετά από λίγο με το απαράδεκτο μήνυμα του Χ.Χ. "Εμείς σεξ πότε θα κάνουμε"». Ο φοιτητής τρομοκρατήθηκε και τον μπλόκαρε από τα social media με αποτέλεσμα ο Χ.Χ. να τον κόψει με 2 στο μάθημα.

σεξουαλικη-παρενοχληση

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share