Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκρουσε καμπανάκι ο Γιάννης Πρασσάς: «Η συμβίωση με τον ιό δε θα είναι εύκολη» - Τι θα γίνει με την 4η δόση (Video)

«Ο ιός μας δείχνει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει συστημική βλάβη»

5 Απριλίου 2022 09:23
Έκρουσε καμπανάκι ο Γιάννης Πρασσάς: «Η συμβίωση με τον ιό δε θα είναι εύκολη» - Τι θα γίνει με την 4η δόση (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού και τι θα ισχύσει για την 4η δόση. Παράλληλα, ο Γιάννης Πρασσάς, διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, είχε μιλήσει στο MEGA Σαββατοκύριακο και είχε τονίσει πως ήταν δικαιολογημένο να αποχωριστούμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

«Για την 4η δόση έχει δοθεί εδώ και λίγες ημέρες από το CDC στην Αμερική η άδεια για οποιονδήποτε άνω των 50 να το κάνει. Έχουμε 3 μελέτες που δείχνουν ότι υπάρχει ξεκάθαρο όφελος ειδικά σε όσους έχουν ανοσοκαταστολή ή είναι μεγάλης ηλικίας.

Για το γενικό πληθυσμό θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τα οφέλη της 4ης δόσης. Αυτό που ισχύει είναι ότι όσοι έχουν κάνει και τις 3 δόσεις συνεχίζουν να έχουν πολύ καλή προστασία από βαριά νόσηση», σημείωσε ο κ. Πρασσάς.

«Ο ιός μας δείχνει πολλές ενδείξεις ότι μπορεί να προκαλέσει συστημική βλάβη. Ας αφήσουμε τις θεωρίες περί απλής ίωσης και ας δούμε πώς θα γίνει η συμβίωση με τον ιό ήπια. Η οξεία φάση της πανδημίας ενδεχομένως να είναι πίσω μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η συμβίωση με τον ιό θα είναι εύκολη», τόνισε ο ίδιος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share