Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Βιασμός 18χρονης στη Νέα Φιλαδέλφεια: Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη η νεαρή κοπέλα

Αίτημα του κ. Γαβριήλ Γαβριηλίδη για συγκεκριμένες εξετάσεις στον δράστη

4 Απριλίου 2022 17:13
Βιασμός 18χρονης στη Νέα Φιλαδέλφεια: Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη η νεαρή κοπέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη κρατιέται στα πόδια της η 18χρονη μαθήτρια, που στις 20 Μαρτίου έπεσε θύμα ενός διεστραμένου άνδρα, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ανάγκη της για εργασία, την προσέλαβε μέσω Facebook, δήθεν ως νταντά της κόρης του και τη βίασε στο διαμέρισμα του πεθερού του.

Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα, μετά την κτηνωδία που υπέστη, λαμβάνει καθημερινά ισχυρή φαρμακευτική αγωγή, 4-5 χάπια αντιρετροΐκά για χημειοπροφύλαξη προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί με τον HIV, ενώ έχει και ψυχολογική στήριξη για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και να συνθέσει τα κομμάτια του κατακερματισμένου της εαυτού.

Αίτημα για συγκεκριμένες εξετάσεις

Μάλιστα, ο συνήγορος της κ. Γαβριήλ Γαβριηλίδης, μετέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στον 30ο ανακριτή όπου κατέθεσε αίτημα, ο 32χρονος βιαστής να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι φορέας κάποιας μεταδοτικής ασθένειας. Βέβαια, το αίτημα της κοπέλας δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει δεκτό καθώς για να υποβληθεί ο βιαστής της σε σχετικό τεστ, πρέπει οι αρχές να αποσπάσουν τη συναίνεση του. «Κατέθεσα σήμερα ενώπιον του 30ου ανακριτή αίτηση διενέργειας εξετάσεων ταχείας ανίχνευσης του ιού HIV στον κατηγορούμενο και καθ' ομολογίαν βιαστή της 18χρονης εντολέως μου. Για τη διενέργεια ιατρικών πράξεων απαιτείται συγκατάθεση του εξεταζόμενου, και ελπίζω πραγματικά να δοθεί.

Βιασμός 18χρονης στη Νέα Φιλαδέλφεια: Με χάπια κατά του ιού ΗΙV και ψυχολογική υποστήριξη η νεαρή κοπέλα

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ο εξαναγκασμός σε βίαιη συνουσία αυξάνει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιου, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πρόληψη σχετίζεται άμεσα με το χρόνο διάγνωσης, θεωρώ ότι θα έπρεπε οι εξετάσεις να γίνονται αυτεπάγγελτα.

Υπάρχουν πλέον νέες θεραπείες χημειοπροφύλαξης (PEP) , και αυτό είναι καλό να το γνωρίζει ο κόσμος, που αν ληφθούν εντός 72 ωρών από την επαφή, μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης κατά 99%. Τα θύματα βιασμού διέρχονται από μια ανείπωτη στρεσογόνο κατάσταση εξαίτιας του βιασμού που έχουν υποστεί και θεωρώ ότι είναι κοινωνικά ανυπόφορο να τα επιβαρύνουμε επιπλέον με το άγχος μόλυνσης από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, καθώς η υγεία του δράστη παραμένει άγνωστη. Είναι διπλά κοινωνικά ανυπόφορο μάλιστα όταν αυτές οι εξετάσεις γίνονται με τη λήψη μιας σταγόνας αίματος και δίνουν αποτέλεσμα σε πέντε λεπτά» επισημαίνει στο protothema.gr o κ. Γαβριηλίδης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share