Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εξοργιστικό: Έκοψαν το ρεύμα σε γιαγιά 92 ετών με άνοια και με συσκευή οξυγόνου (video)

«Ήθελαν να σκοτώσουν μια γιαγιά»

4 Απριλίου 2022 12:41
Εξοργιστικό: Έκοψαν το ρεύμα σε γιαγιά 92 ετών με άνοια και με συσκευή οξυγόνου (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε γιαγιά με άνοια, κατάκοιτη και με συσκευή οξυγόνου έκοψαν το ρεύμα. Σύμφωνα με το Open πρόκειται για χρέος περίπου 500 ευρώ. Όπως αναφέρει ο κύριος Χρήστος Γρηγορόπουλος, γιος της 92χρονης, κάθε μήνα η ηλικιωμένη έδινε ένα ποσό - γύρω στα 100-120 ευρώ- και η ΔΕΗ γνώριζε ότι η 92χρονη ζει με οξυγόνο. Το ρεύμα κόπηκε την Παρασκευή (1/4) στις 12 το μεσημέρι.

Δείτε επίσης: Διπλασιάζεται η επιδότηση για το ρεύμα τον Απρίλιο: Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι (video)

Όπως είπε ο γιος της 92χρονης, η γυναίκα μένει 50 χιλιόμετρα μακριά από υποκατάστημα της ΔΕΗ, στην ορεινή Μεγαλόπολη και δεν ήταν εύκολο να μετακινηθεί, ενώ υπογραμμίζει ότι κινδύνευσε η ζωή της. «Ήθελαν να σκοτώσουν μια γιαγιά», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επικοινώνησε με τη ΔΕΗ και του είπαν ότι πρέπει να πληρωθεί ο λογαριασμός, αλλά μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο. «Δίναμε κάθε μήνα 100-120 ευρώ, δεν μπορώ να καλύψω όλο το ποσό. Είναι ούτε 500 ευρώ. Ξέρουν ότι είναι άρρωστη η γιαγιά, δεν με πήραν ούτε ένα τηλέφωνο να με ενημερώσουν. Έπρεπε να την πάω στο νοσοκομείο. Χάος.»

Να σημειωθεί ότι υπήρχε πρόβλεψη να μην κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Σοκ: Έσκασε «κανόνι» χιλιάδων ευρώ από πασίγνωστη εταιρεία ρεύματος!

Πόσο ύψους 305.500 ευρώ από δημοτικά τέλη τα οποία εισέπραξε μεν αλλά δεν απέδωσε ποτέ, διεκδικεί ο δήμος Καλλιθέας από ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με το olympia.gr, για την ίδια εταιρεία, ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει μήνυση για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος των δημοτών. Ειδικότερα σε ότι αφορά την Καλλιθέα, με εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση του ο δήμος Καλλιθέας προς την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά ύψους 305.500 ευρώ.

Που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021. Το εξώδικο απεστάλη, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου για να αντιμετωπιστεί η παρελκυστική αλλά και παράνομη τακτική της καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων ποσών.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο δήμος Καλλιθέας δηλώνει πως θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά της εταιρείας και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική, οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά τα οποία ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share