Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Ταρακουνήθηκε» η Λακωνία: Σεισμός ανοιχτά του Γερολιμένα

Τρόμαξαν οι κάτοικοι της Λακωνίας το πρωί της Δευτέρας (4/4)

4 Απριλίου 2022 08:40
«Ταρακουνήθηκε» η Λακωνία: Σεισμός ανοιχτά του Γερολιμένα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 31χλμ δυτικά-νοτιοδυτικά του Γερολιμένα Λακωνίας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,1 Ρίχτερ υπολογίστηκε στα 23,1 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί φθορές ή τραυματισμοί στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Γερολιμένα στη Λακωνία κατέγραψαν το πρωί της Δευτέρας οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Θυμίζουμε πως ο εγκέλαδος χτύπησε και προ ολίγων ημερών την Πελοπόννησο.

σεισμοσ-λακωνια

Καιρός σήμερα 4/4: Συννεφιά, βροχές και αφρικανική σκόνη - Προειδοποίηση Γιάννη Καλλιάνου και Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός σήμερα 4/4: Νεφώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά επιφυλάσσει σήμερα ο καιρός, με τους Γιάννη Καλλιάνο και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, δείτε εδώ τι προβλέπουν τα Μερομήνια για τον Απρίλιο.

Γιάννης Καλλιάνος: Νεφώσεις & τοπικές βροχές σήμερα

Βροχές θα σημειωθούν κατά διαστήματα σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας σήμερα, Δευτέρα.
Τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αναμένονται στα Επτάνησα, τα κεντρικά και δυτικά της Στερεάς Ελλάδας, σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της κεντροβόρειας Εύβοιας, των Σποράδων, ενώ βροχές αναμένονται τις βραδινές ώρες σε Μακεδονία και Θράκη.

Μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια και έντονη παρουσία αφρικανικής σκόνης θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην κεντρονότια Εύβοια, στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώσουν εντός της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχές. Ο υδράργυρος θα φτάσει από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ήπιος ο καιρός τη νέα εβδομάδα

Για σήμερα Δευτέρα 4 Απριλίου η μέρα θα κυλήσει με αραιές συννεφιές στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Μάλιστα προς το μεσημέρι – απόγευμα οι συννεφιές αυτές προς τα κεντρικά και βόρεια, κατά τόπους, θα είναι πιο πυκνές και θα συνοδευτούν από λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share