Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ: Έσκασε «κανόνι» χιλιάδων ευρώ από πασίγνωστη εταιρεία ρεύματος!

Σε μεγάλο δήμο της Αθήνας από ιδιωτικό πάροχο

1 Απριλίου 2022 14:25
Σοκ: Έσκασε «κανόνι» χιλιάδων ευρώ από πασίγνωστη εταιρεία ρεύματος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσο ύψους 305.500 ευρώ από δημοτικά τέλη τα οποία εισέπραξε μεν αλλά δεν απέδωσε ποτέ, διεκδικεί ο δήμος Καλλιθέας από ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε επίσης: Διπλασιάζεται η επιδότηση για το ρεύμα τον Απρίλιο: Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι (video)

Σύμφωνα με το olympia.gr, για την ίδια εταιρεία, ο δήμος Αθηναίων έχει καταθέσει μήνυση για υπέρογκες χρεώσεις δημοτικών τελών εις βάρος των δημοτών. Ειδικότερα σε ότι αφορά την Καλλιθέα, με εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση του ο δήμος Καλλιθέας προς την εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, ζητά να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά ύψους 305.500 ευρώ.

Που αντιστοιχούν σε δημοτικά τέλη καθαριότητας, φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τέλος ακίνητης περιουσίας για το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριο του 2021. Το εξώδικο απεστάλη, ύστερα από απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου για να αντιμετωπιστεί η παρελκυστική αλλά και παράνομη τακτική της καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων ποσών.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο δήμος Καλλιθέας δηλώνει πως θα αναγκαστεί να προβεί σε υποβολή έγκλησης κατά της εταιρείας και θα διεκδικήσει κάθε οφειλόμενο ποσό πλέον των νόμιμων τόκων. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ανάλογη τακτική, οδήγησε στην ποινική δίωξη και καταδίκη των νόμιμων εκπροσώπων εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και ο δήμος Καλλιθέας εισέπραξε έντοκα τα οφειλόμενα ποσά τα οποία ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ.

παροχοσ-ρευματοσ

Οι 5 + 1 εύκολες «εντολές» για να γλυτώσετε χρήματα

Απλοί τρόποι που μπορούμε όλοι να εφαρμόσουμε ώστε να έρθει μειωμένος ο επόμενος λογαριασμός ρεύματος. Το τελευταίο διάστημα, οι λογαριασμοί ρεύματος είναι υπερβολικά… φουσκωμένοι. Κι όμως, υπάρχουν τρόποι προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα. Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις και εξηγούν πώς με 6 απλούς τρόπους θα μπορούσατε να δείτε σημαντικές μειώσεις στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

1. Είναι φθηνότερο να βράζω νερό σε ηλεκτρικό βραστήρα ή σε εστίες;

Ίσως πρόκειται για την ερώτηση του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μπράιαν Χόρν, ανώτερος σύμβουλος πληροφοριών και ανάλυσης στην Energy Saving Trust, υποστηρίζει πως στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας βραστήρας είναι πιο αποδοτικός σε σύγκριση με μια εστία.

Οι βραστήρες θα βράζουν το νερό πιο γρήγορα καταναλώνοντας συγχρόνως, λιγότερη ενέργεια. Ειδικότερα, οι εστίες χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο και καταναλώνουν έως και τρεις φορές περισσότερη ενέργεια.

2. Καταναλώνω ενέργεια αφήνοντας τον φορτιστή του τηλεφώνου μου στην πρίζα;

Ναι. Η British Gas εκτιμά ότι θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε περίπου 70 – 230 ευρώ ετησίως, εάν αφαιρούσατε το φορτιστή από την πρίζα κάθε φορά που ολοκληρωνόταν η φόρτιση μιας ηλεκτρικής συσκευής.

3. Μπορώ να πλένω σωστά τα ρούχα μου κάτω από τους 40C;

Βεβαίως! «Οι σύγχρονες σκόνες πλυσίματος και τα απορρυπαντικά λειτουργούν αποτελεσματικά ακόμη, και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες», λέει ο Χόρν. Εάν επιλέξετε να πλένετε στο εξής, τα ρούχα σας αντί για τους 40 στους 30 βαθμούς, τότε θα μειώνατε την κατανάλωση ενέργειας κατά 40%.

4. Να διατηρώ τη θέρμανση στο σπίτι σε σταθερή θερμοκρασία ή να ανάβω το καλοριφέρ μόνο όταν το χρειάζομαι;

παροχοσ-ρευματοσ

Θα εξοικονομείτε πάντα χρήματα κλείνοντας τη θέρμανση όταν δεν τη χρειάζεστε, υποστηρίζει ο Χορν μιλώντας στον guardian. Πράγματι, θα χρειαστεί επιπλέον ενέργεια για να ζεσταθεί το σπίτι, όταν ανάψετε ξανά τη θέρμανση αλλά σε κάθε περίπτωση, η απαιτούμενη ενέργεια θα είναι πάντοτε λιγότερη συγκριτικά, με την αντίστοιχη που θα καταναλώνατε εάν η θέρμανση εξακολουθούσε να λειτουργεί όταν δεν την χρειαζόσασταν.

5. Έχει πάντα νόημα να σβήνω τα φώτα όταν φεύγω από ένα δωμάτιο;

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έως και 30 ευρώ το χρόνο.

6. Είναι φθηνότερο να κάνω μπάνιο ή ντους;

Ένα σύντομο ντους θα ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς ένα αφρόλουτρο απαιτεί περίπου 90 λίτρα νερού, χωρισμένο μεταξύ 60 λίτρων ζεστού νερού και 20 έως 30 κρύου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share