Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας (video)

«Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος...»

31 Μαρτίου 2022 22:00
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Το SMS της Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας φέρεται να έστειλε SMS στους γιατρούς του παιδιού, σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», προσπαθώντας να ζητήσει βοήθεια για όσα είχαν συμβεί.

«Αναρωτιέμαι τι έκανα λάθος, τι άλλο θα μπορούσα να είχα κάνει που ίσως κρατούσε στη ζωή αυτό το παιδί. Μετανιώνω, μετανιώνω που την άφησα αβοήθητη», φέρεται να ανέφερε η μητέρα των τριών νεκρών παιδιών στη Πάτρα, όπου πλέον έχει συλληφθεί.

Δείτε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Τουλάχιστον τρεις συλλήψεις ακόμη!» - Βόμβα από τον Χρήστο Ρουγκάλα (Video)

Μάλιστα, με βάση το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega, φέρεται η Ρούλα Πισπιρίγκου να προσπάθησε να χτίσει άλλοθι, την στιγμή που η Τζωρτζίνα έφευγε από την ζωή.

Σύμφωνα με το «Live News», φέρεται να μιλούσε στο τηλέφωνο με μία φίλη της, την στιγμή που άρχισαν να χτυπούν τα μηχανήματα, γιατί κάτι δεν πήγαινε καλά. Παρόλα αυτά, η ίδια φέρεται να μην αντέδρασε καθόλου και φέρεται να ήταν υποτονική, ώστε να ζητήσει βοήθεια από τους γιατρούς.

Κεταμίνη: Πώς δρα στον ανθρώπινο οργανισμό – Τι σημαίνει η ποσότητα που βρέθηκε στην Τζωρτζίνα

Η κεταμίνη που εντοπίστηκε στη Τζωρτζίνα -ενός εκ των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα– και για την οποία κατηγορείται ότι χορήγησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι μια ουσία που χρησιμοποιείται από τον πόλεμο του Βιετνάμ και χαρακτηρίζεται ως αναισθητικό βραχείας δράσης.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει ο ιστότοπος drugs.com, η κεταμίνη και οι συνθετικές μορφές της, χρησιμοποιούνται παράνομα ως ναρκωτικά και μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις, όπου έχει χορηγηθεί και ως χάπι βιασμού.

Συνήθως, οι χρήστες ρουφούν από την μύτη την κεταμίνη, αλλά μπορούν να την καταναλώσουν από το στόμα ως υγρό ή να την καπνίσουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να την λάβουν και μέσω ένεσης. Μάλιστα, η ενέσιμη μορφή εμφανίζει γρήγορη απόκριση, με τα αποτελέσματα να εμφανίζονται σε δευτερόλεπτα έως λεπτά, ενώ η κατανάλωση από το στόμα χρειάζεται 5 έως 30 λεπτά για να δράσει πλήρως.

Τα αποτελέσματα της κατάχρησης της κεταμίνης από την στιγμή που έχει ληφθεί ως ναρκωτικό, συνήθως διαρκούν 1 έως 2 ώρες, αλλά τα επεισόδια κρίσης μπορεί να διαρκέσουν 24 ώρες ή περισσότερο. Μάλιστα, μία υψηλή δόση μπορεί να μειώσει επικίνδυνα το οξυγόνο, να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς ή αδυναμία, ζάλη, δυσκολία ισορροπίας, μειωμένη όραση, μπερδεμένη ομιλία, ναυτία, εμετό και σοβαρή σύγχυση.

Τι ισχύει στην περίπτωση της Τζωρτζίνας

Αρχικά η κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας θεωρήθηκε ότι είναι η «τροπονίνη», ουσία της καρδιάς, που πρέπει να είναι έως 15, όμως εμφανίστηκε στο 485.

Ο ιστότοπος drugs.com παραθέτει τον τρόπο με τον οποίο χορηγείται η εκάστοτε ποσότητα κεταμίνης στον άνθρωπο:

  • 75 έως 125 mg – Ενδομυϊκή (ΙΜ) ή υποδόρια ένεση
  • 60 έως 250 mg – Εμφύσηση
  • 50 έως 100 mg – Ενδοφλέβια
  • 200 έως 300 mg – Από το στόμα
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share