Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Αποκαλυπτική Βάνα Παπαευαγγέλου: Τέταρτη δόση εμβολίου για όλους το Φθινόπωρο! (video)

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας μίλησε για το τι αναμένεται να συζητηθεί από τους ειδικούς

31 Μαρτίου 2022 19:21
Κορωνοϊός - Αποκαλυπτική Βάνα Παπαευαγγέλου: Τέταρτη δόση εμβολίου για όλους το Φθινόπωρο! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους μιλούν οι ειδικοί της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Όπως σημείωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πανδημία «έχουμε αρχίσει να συζητούμε την 4η δόση στην Επιτροπή. Θα συμπορευτούμε με την υπόλοιπη Ευρώπη αλλά το Φθινόπωρο πιθανώς θα χρειασθεί μια νέα δόση για όλους».

Παράλληλα, να σας θυμίζουσε πως σταθερά σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα ημερήσια (31/3) κρούσματα και ξανά πάνω από 50 οι θάνατοι.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες και ο Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της ΕΕ, έθεσε το θέμα της 4ης δόσης, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να αποφασισθεί ενιαία στην Ευρώπη.

Ήδη η 4η δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, χορηγείται σε ανοσοκατεσταλμένα άτομα προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη προστασία από τη βαριά νόσηση.

Προς κορύφωση το κύμα της Όμικρον 2

Προς κορύφωση βαίνει το κύμα της μετάλλαξης Όμικρον 2 στην Ελλάδα καθώς καταγράφεται αύξηση των νέων νοσηλειών υπογράμμισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία του ιού στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε βρισκόμαστε κοντά στην κορύφωση του πανδημικού κύματος της Όμικρον 2 και πρόσθεσε ότι προκαλεί ανησυχία η αύξηση των κρουσμάτων στις διάμεσες ηλικίες. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλειών τις επόμενες εβδομάδες. Σήμερα έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς. Μικρή αύξηση των νέων διασωληνώσεων σε Αττική και νότια Ελλάδα.

εμβολιασμοι-κορονοιοσ

Την ίδια στιγμή σημαντική αύξηση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο που φτάνουν τα 176.000”, είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, προσθέτοντας πλέον η διάμεση ηλικία κρουσμάτων είναι τα 41 έτη. Για τους παραπάνω λόγους δεν θα γίνει καμία άρση μέτρου μέχρι τέλος Απριλίου.

«Παρατηρείται μείωση της διασποράς και των θανάτων σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 122 εκατομμύρια self test. «Οι ευπαθείς ομάδες και οι μη εμβολιασμένοι δεν θα πρέπει να υποτίμησουν τον ιό. Οι ευπαθείς ομάδες όταν διαγνωστούν θα πρέπει να επικοινωνούν άμεσα με τον θεράποντα ιατρό τους».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share