Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απαράδεκτο σκηνικό στον Σαρωνικό: Παιδιά ζούνε σε κοντέινερ και αποθήκες χωρίς ρεύμα και νερό

Η ενέργεια του Δήμου

29 Μαρτίου 2022 17:40
Απαράδεκτο σκηνικό στον Σαρωνικό: Παιδιά ζούνε σε κοντέινερ και αποθήκες χωρίς ρεύμα και νερό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απαράδεκτο σκηνικό σημειώνεται στο Δήμο Σαρωνικού, όπου σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, παιδιά ζούνε μέσα σε αποθήκες και κοντέινερ, σε άθλιες συνθήκες χωρίς ρεύμα και νερό.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τον άνθρωπο που έβαλε κρυφά στο σακίδιο ενός άστεγου χρήματα.

Το καλό είναι πως ο Δήμος Σαρωνικού, εντάχθηκε στο πολύ χρήσιμο κοινωνικό πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία» που εφαρμόζει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με στόχο την καταπολέμηση της αστεγίας, κατόπιν σχετικού αιτήματος ως συνδικαιούχος φορέας με τον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 319.642,52 € καλύπτει συγκεκριμένο ποσό για έξοδα ενοικίου, οικοσκευής και ΔΕΚΟ για δυο χρόνια, καθώς και τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές των ευάλωτων συμπολιτών μας για ένα χρόνο, προκειμένου μέσω της έμπρακτης ενίσχυσης να επανενταχθούν στο κοινωνικό πλαίσιο.

«Καταπολεμούμε την φτώχεια και την αστεγία με συντεταγμένο τρόπο. Κανείς δεν περισσεύει, κανέναν δεν αφήνουμε να ζει στο περιθώριο, ειδικά δε τα παιδιά.

Με σκοπό να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, όσων συμπολιτών μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, καταφέραμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα που αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων επιτυχημένων πιλοτικών προγραμμάτων επανένταξης αστέγων, που έχουν υλοποιηθεί από το 2014 έως σήμερα» σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Απαράδεκτο σκηνικό στον Σαρωνικό: Παιδιά ζούνε σε κοντέινερ και αποθήκες χωρίς ρεύμα και νερό

Η ανακοίνωση του Δήμου Σαρωνικού

Όπως αναφέρει ο Δήμος Σαρωνικού στην ανακοίνωση του: «Ο εκτιμώμενος αριθμός των νοικοκυριών που θα ωφεληθούν από την δράση και στους δυο δήμους είναι 18 ενώ ο συνολικός αριθμός ωφελούμενων ατόμων είναι 25. Σε ορισμένα από τα νοικοκυριά υπάρχουν παιδιά και διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα όπως κοντέινερ, τροχόσπιτα, αποθήκες, παράγκες χωρίς ρεύμα και νερό».

«Η βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στον δήμο μας αποτελούν τους λόγους για τους οποίους επιδιώξαμε, ως δημοτική αρχή, να ενταχθούμε στο πρόγραμμα», τονίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ηλίας Πατσιαούρας.

«Είμαστε σίγουροι ότι από σήμερα οι οικογένειες και τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη θα δουν την ζωή τους να βελτιώνεται δραστικά. Για εμάς αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση», καταλήγει.

Το σχέδιο «Στέγαση και Εργασία» των δήμων Σαρωνικού και Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share