Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία - Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Υπολογίζεται σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων

29 Μαρτίου 2022 15:40
Σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία - Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της τρίτης στην Αιτωλοακαρνανία και πιο συγκεκριμένα 7 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση υπολογίζεται σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Νέος σεισμός στη Θήβα «κούνησε» την Αττική - Η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

Ένας νέος σεισμός «χτύπησε» τη Θήβα το μεσημέρι της Δευτέρας (28/3), λίγες ώρες μετά από εκείνον που «κούνησε» την Αττική με 3.7 Ρίχτερ, κάτι που επαναλήφθηκε και σήμερα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σημερινού σεισμού, της κλίμακας των 3.1 Ρίχτερ, είναι 3 χιλιόμετρα από τη Θήβα και το εστιακό βάθος 7 χιλιόμετρα.

Ψυχραιμία ζητά ο Παπαδόπουλος

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνιστά «ψυχραιμία» για τους σεισμούς στη Θήβα/

Η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«ΜΠΑΡΑΖ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΗΒΑ!

Από τον Ιούλιο 2021 οι σεισμοί δεν έπαψαν στη Θήβα. Σήμερα ανέβηκαν τόσο το πλήθος όσο και τα μεγέθη των σεισμών: 2,6 - 2,7 - 3,1 και 3,9 στις 19.32. Τον τελευταίο ίσως λίγοι τον κατάλαβαν στην Αττική.

Δεν θα προβώ σε δημόσια αξιολόγηση. Ούτε σε κατ' ιδίαν ερωτήματα θα απαντήσω, οπότε μη μου τα στέλνετε.

Συστήνω ψυχραιμία!».

Η χώρα στο... κόκκινο: Εκρηκτικό «μείγμα» ζέστης, αφρικανικής σκόνης και λασποβροχής - Πόσο αναμένεται να κρατήσει

Σημαντικές ποσότητες αφρικανικής σκόνης αναμένεται να μεταφερθούν προς τη χώρα μας από σήμερα έως και το Σάββατο (2/4). Ωστόσο, θυμίζουμε πως προβληματίζει ο καιρός, αφού τα μερομήνια... δε μας τα λένε καλά για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο μεταφοράς σκόνης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η επικράτηση ανέμων νοτίων διευθύνσεων κατά το διάστημα αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την συνεχή μεταφορά αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Η παρατεταμένη μεταφορά, αν και δεν είναι πρωτόγνωρη για την εποχή, δεν αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, αφού συνήθως τα επεισόδια μεταφοράς σκόνης δεν υπερβαίνουν σε διάρκεια τις δύο έως τρεις μέρες.

Μεταξύ των κυριότερων επιπτώσεων του φαινόμενου θα είναι:

– Η συγκράτηση της ανόδου της θερμοκρασίας που αναμένεται κατά τις επόμενες ημέρες.

– Η περιορισμένη κατά τόπους ορατότητα.

– Η εκδήλωση λασποβροχών από την Πέμπτη κι έπειτα, οπότε αναμένονται φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share