Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Νέο ξέσπασμα Θ. Βασιλακόπουλου για τους ανεμβολίαστους: «Δεν έχει λογική να επιτραπεί η είσοδός τους στην εστίαση» (video)

«Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει 3 δόσεις»

29 Μαρτίου 2022 10:37
Κορωνοϊός - Νέο ξέσπασμα Θ. Βασιλακόπουλου για τους ανεμβολίαστους: «Δεν έχει λογική να επιτραπεί η είσοδός τους στην εστίαση» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε έξαρση βρίσκεται η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας και χθες (28/3) διαπιστώθηκαν περισσότερα 27.000 κρούσματα. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε γιατί δεν υποχωρεί η πανδημία.

«Η Όμικρον αφήνει μικρό διάστημα ανοσίας μετά τη νόσηση και γι’ αυτό έχουμε επαναμολύνσεις. Ωστόσο, τα εμβόλια προστατεύουν κατά 90% από σοβαρή νόσηση με Όμικρον 2» σημείωσε στον ΣΚΑΪ, και εξήγησε επίσης ότι 4-6 μήνες μετά την 3η δόση του εμβολίου κάποιος έχει τη μισή πιθανότητα να κολλήσει και να μεταδώσει.

«Πραγματικά προστατευμένος είναι αυτός που έχει κάνει 3 δόσεις»

Σχετικά με τα τελευταία στοιχεία, είπε ότι η επιδημία στην Ελλάδα είναι σε ανοδική πορεία, καθώς χθες είχαμε πάνω από 400 εισαγωγές στα νοσοκομεία.

«Η κοινωνία αντέχει να μετατρέψουμε τον κορωνοϊό σε ένα συνάχι», τόνισε εξηγώντας ότι αν επιτραπεί στους ανεμβολίαστους να μπουν στους κλειστούς χώρους ή σε χώρους εστίασης αυτό θα γίνει μόνο για οικονομικούς λόγους. «Επιστημονικά αυτό δεν έχει καμία λογική αυτή τη στιγμή.»

Όσον αφορά στο εμβόλιο, ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι τον Οκτώβριο θα έχουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να επιτρέψει σε όποιον θέλει να κάνει την 4η δόση. Τέλος, ανέφερε ότι ο ΕΟΔΥ θα αρχίσει να δίνει και τα ποσοστά ασθενών που έχουν κάνει 2 ή 3 δόσεις.

Σοκάρει η αύξηση στις νέες νοσηλείες - 42% πάνω τις τελευταίες δύο εβδομάδες

Ειδικότερα το διάστημα 20-27 Μαρτίου οι νέες εισαγωγές έφτασαν τις 2.814, ενώ δύο εβδομάδες πριν ήταν 1.988. Η αύξηση των νοσηλειών προκαλεί σχετική ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, καθώς δεν επιτρέπει την αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών και φυσικά δημιουργεί και προσκόμματα στην χαλάρωση των μέτρων.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 73 νεκρούς, ένα σημαντικά αυξημένο αριθμό, ο οποίος βέβαια μπορεί να δικαιολογείται από το τριήμερο της αργίας που μπορεί να προκάλεσε καθυστερήσεις στις σχετικές καταγραφές. Πάντως μέχρι σήμερα ο Μάρτιος έχει καταγράψει 1.481 νεκρούς.

Την ίδια στιγμή και οι διασωληνωμένοι παραμένουν πάνω από 340 και φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν καθηλωθεί σ' αυτά τα επίπεδα εδώ και αρκετές. Ήδη μόνο μια στις τρεις κλίνες ΜΕΘ covid είναι ελεύθερη, αν και αυτό δεν ανησυχεί προς το παρόν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share