Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Tα ευρήματα εμφανίζονται σε παιδοκτονίες...» - Aνάρτηση «βόμβα» από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων (photo)

Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα»

28 Μαρτίου 2022 22:19
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Tα ευρήματα εμφανίζονται σε παιδοκτονίες...» - Aνάρτηση «βόμβα» από τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων (photo)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μια νέα ανάρτηση έκανε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα. Ο ίδιος αναφέρεται στα ευρήματα της ιατροδικαστικής μελέτης στα δύο παιδία που πέθαναν πρώτα, δηλαδή στην Μαλένα και στην Ίριδα. Παράλληλα, ο γείτονας της σπιτονοικοκυράς και της 33χρονης μητέρας των παιδιών μίλησε στο Live News, με τη μαρτυρία του να γυρνάει πίσω δύο χρόνια, όταν η σπιτονοικοκυρά του ζευγαριού άρχισε να δίνει άνιση μάχη για τη ζωής της

Η ανάρτηση του:

«Εύρημα στην πρώτη υπόθεση: «Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα».

Εύρημα στη δεύτερη υπόθεση: «μικρή λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου».

Ακολουθεί σχετική βιβλιογραφία:

Η πνιγμονή από απόφραξη των αναπνευστι κών στομίων περιλαμβάνει κατά κανόνα σχεδόν περιστατικά ανθρωποκτονίας. Πιο συχνά είναι η αιτία σε παιδοκτονίες και λιγότερο παρατηρείται σε ανθρωποκτονίες ενηλίκων, όπως σε υπερήλι κες ή άτομα εξασθενημένα από νόσο, πάθηση ή λήψη οινοπνεύματος και τοξικών ουσιών. (Εικ. X-33).

Τα ευρήματα στα περιστατικά αυτά είναι εκδορές, εκχυμώσεις, ρήξεις των ιστών στόμα τος και μύτης από την αντίσταση του θύματος α πέναντι στο δράστη στα σημεία αυτά της βίας και τα γενικά ευρήματα της ασφυξίας (Εικ. Χ-33).»

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Ο θανάτος της Τζωρτζίνας δεν είναι τόσο αθώος!» - Κόλαφος η Χρύσα Σαρδέλη

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Νεότερα για την υπόθεση της Πάτρας παρουσίασε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Μαρτίου η εκπομπή, Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Φαρμακολογίας, μίλησε στο Live News για τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

«Οι περιπτώσεις ανεξήγητων θανάτων παιδιών ηλικίας μεγαλύτερων του ενός έτους είναι κάτι που αναγνωρίσαμε το 2005. Είναι ανεξήγητοι θάνατοι που δεν έχουν μελετηθεί τόσο πολύ όσο έχουν μελετηθεί ανεξήγητοι αιφνίδιοι θάνατοι σε βρέφη. Γι’ αυτό τον λόγο δυσκολευόμαστε παγκοσμίως να εξηγήσουμε τι συμβαίνει και γι’ αυτό είναι ενδιαφέρουσα η περίπτωση που έχουμε δύο παιδιά ηλικίας άνω του ενός έτους που πέθαναν υπό ανεξήγητες συνθήκες», ανέφερε αρχικά.

«Η αιτία θανάτου φοβάμαι ότι δεν είναι τόσο αθώα. Η συζήτηση είναι για εγκληματική ενέργεια ή ιατρική αμέλεια. Στους αιφνίδιους παιδικούς θανάτους το 20% είναι εγκληματική ενέργεια και το 80% οφείλεται σε ατυχήματα ή αδιάγνωστες καταστάσεις. Το ιατρικό λάθος σε ενήλικους πληθυσμούς ευθύνεται παγκοσμίως σε 8-10% εισαγωγών του νοσοκομείου», πρόσθεσε η Χρύσα Σαρδέλη στο Live News.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share