Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμική δόνηση «χτύπησε» τη Θήβα

Ποιο το μέγεθος, το επίκεντρο και το εστιακό της βάθος;

27 Μαρτίου 2022 18:16
Σεισμική δόνηση «χτύπησε» τη Θήβα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (27/3) στη Θήβα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Δείτε παράλληλα πότε επιστρέφει το εορταστικό ωράριο ενόψει του Πάσχα

Καιρός: Επιστρέφουν οι ομπρέλες - Τα φαινόμενα που φέρνουν οι νοτιάδες από αύριο (27/3) και ποιες περιοχές θα πλήξουν

Τη Δευτέρα (27/3) στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις αφού ο καιρός δεν θα είναι το ίδιο καλός με σήμερα.

κακοκαιρια-βροχεσ

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να επηρεαστούν και τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το Μeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 21, στην Ήπειρο από 4 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 4 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 20 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ, από και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις 5-6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς.

κακοκαιρια-βροχεσ

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share