Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Εξοργιστικό περιστατικό με ιερέα στην Πιερία: Κήρυγμα μίσους κατά σκύλων – «Πηγαίντε σπίτια σας και ρίξτε τους φόλες...»

Αδιανόητο παραλήρημα μέσα σε εκκλησία!

27 Μαρτίου 2022 15:48
Εξοργιστικό περιστατικό με ιερέα στην Πιερία: Κήρυγμα μίσους κατά σκύλων – «Πηγαίντε σπίτια σας και ρίξτε τους φόλες...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το παραλήρημα ιερέα που προέτρεψε πιστούς στην Πιερία που έχουν σκύλους – φύλακες να μην πηγαίνουν στην εκκλησία, ούτε να παίρνουν αντίδωρο.

Παράλληλα, να σας θυμίσουμε το περιστατικό όπου ιερέας έλεγε μία λέξη λάθος και ακυρώθηκαν όλες οι βαφτίσεις που είχε κάνει! (video)

Ο ιερέας, ο οποίος δεν ανήκει στην Ενορία του χωριού, ούτε λίγο ούτε πολύ, προέτρεψε στο κήρυγμά του, μετά τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, τους πιστούς που έχουν σκυλιά στα σπίτια τους να τους ρίξουν φόλα!

Ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους

ιερεασ-πιερια

Μάλιστα, όπως είπαν στο PieriaSocial.gr κάτοικοι του χωριού, στο κήρυγμα του είπε μεταξύ άλλων, ότι μόνο ο Θεός μπορεί να τους προστατέψει και όχι τα σκυλιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, όσα ειπώθηκαν προκάλεσαν την αντίδραση των κατοίκων του χωριού, που άκουσαν τον συγκεκριμένο ιερέα να μιλά έτσι και μάλιστα για δεύτερη φορά. Πληροφορίες αναφέρουν πως για όσα είπε ο ιερέας ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Κίτρους.

Φάρσαλα: Ιερέας καταδικάστηκε για υπεξαίρεση 3,8 εκατομμυρίων ευρώ και… εξαφανίστηκε!

Τη φυλάκισή του απέφυγε χθες (23/3) ένας 45χρovoς ιερέας από τα Φάρσαλα, ο οποίος αποχώρησε από το δικαστήριο μόλις ολοκλήρωσε την απολογία του και προτού το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του ανακοινώσει τη βαριά ποινή που του επέβαλε, αυτή της κάθειρξή 15 ετών.

Ο 45χρονος ιερέας και άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος είναι τελικά ο μοναδικός από τους τρεις κατηγορουμένους που καταδικάστηκε για την υπεξαίρεση 3,8 εκατ. ευρώ, αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα, αφού χθες οι δύο γυναίκες συγκατηγορούμενες και πρώην εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων κηρύχθηκαν αθώες, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με κάθειρξη 12 ετών.

ιερεασ-πιερια

Πρωτόδικα ο 45χρovos ιερέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ χθες μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης του Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξης 15 ετών.

Ενώ λοιπόν με την ανακοίνωση της ποινής θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή για μικρό διάστημα και έως ότου αφαιρεθεί η ποινή (ο.ο. έχει ήδη εκτίσει φυλάκιση 8,5 ετών), ολοκληρώνοντας χθες την απολογία του επέλεξε να αποχωρήσει από το Δικαστήριο για να αποφύγει τη σύλληψη, πράξη που διαπιστώθηκε με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και καταγράφηκε από το Δικαστήριο.

Λόγω παραγραφής της πράξης της πλαστογραφίας έπαυσε σε βάρος του ιερέα και η σχετική δίωξη, όπως κρίθηκε αθώος (λόγω αμφιβολιών) και για την κατηγορία της νομιμοποίησή εσόδων, αφού μέχρι σήμερα δεν βρέθηκαν ποτέ τα 3,8 εκατ. ευρώ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share