Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Τα... γυρνάνε όλοι πλέον - «Τα μέτρα δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν, είναι σπατάλη πόρων» (video)

«Τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν πλέον»

26 Μαρτίου 2022 15:56
Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Τα... γυρνάνε όλοι πλέον - «Τα μέτρα δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν, είναι σπατάλη πόρων» (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Τα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε σπατάλη πόρων», δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Καλεσμένος της εκπομπής «με μια ματιά» βρέθηκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μίλησε για τη χαλάρωση των μέτρων παρά τον αυξημένο αριθμό των αρρώστων και των νεκρών από τον κορωνοϊό. «Χαλαρώνουμε γιατί έχουμε μία άλλη μορφή του ιού, αν και μεταδοτικότερη από τις προηγούμενες, που προκαλεί ηπιότερη νόσο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι διαφορετικός. «Χαλαρώνουμε γιατί είμαστε κατά 80% εμβολιασμένοι οι ενήλικες και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και με την τρίτη δόση. Χαλαρώνουμε γιατί διαθέτουμε και δύο φάρμακα αυτή τη χρονική στιγμή», επισήμανε.

Πλεύρης: Νέα χαλάρωση μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι το Πάσχα

Νέα άρση μέτρων κατά του κορωνοϊού μέχρι το Πάσχα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη, όπου μετείχε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η διαδικασία, σημείωσε, είναι δυναμική και εξαρτάται και από την πορεία της πανδημίας. Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το δικό του μήνυμα για την εθνική επέτειο από τις Βρυξέλλες.

«Γενικότερα όσο πηγαίνουμε προς το καλοκαίρι θέλουμε να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από τη γενική γραμματέα, την κυρία Αγαπηδάκη, ένα συνολικό πλάνο της κυβέρνησης, αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό έχει και δυναμικά χαρακτηριστικά με βάση την πορεία της πανδημίας.

Όσο δεν πιέζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλουμε να πάμε τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους στην απόλυτη κανονικότητα αλλά και γενικότερα να υπάρξει άρση μέτρων. Άρα μέχρι το Πάσχα θα έχουν αρθεί μια σειρά από μέτρα αλλά σίγουρα, πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, αυτό θα είναι πιο ξεκάθαρο», τόνισε ο κ. Πλεύρης.

«Ο εμβολιασμός είναι το βασικό σημείο που μας προστατεύει»

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «ο εμβολιασμός και αυτή τη στιγμή, παρά τα υψηλά κρούσματα τα οποία βλέπετε, το γεγονός ότι η εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού έχει φτάσει το 84-85%, ακριβώς μας προστατεύει από τις νοσηλείες και τις βαριές νοσηλείες». Παράλληλα, αυτή τη στιγμή διατίθενται τα χάπια της Merck ενώ ξεκινά και η διάθεση του αντιικού φαρμάκου της Pfizer.

Και για τα δύο χάπια θα υπάρχει διαδικασία, με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα. Ο κ. Πλεύρης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα διασφαλιστούν αντιικά χάπια για όλον τον πληθυσμό, ξεκαθαρίζοντας ότι το βασικό είναι η πρόληψη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share