Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές «μίλησαν»! Η ουσία που βρέθηκε σε Τζωρτζίνα και Μαλένα

Ομοιότητες στα πιθανά αίτια θανάτου των δύο κοριτσιών

26 Μαρτίου 2022 12:59
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι τοξικολογικές «μίλησαν»! Η ουσία που βρέθηκε σε Τζωρτζίνα και Μαλένα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέες εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση - θρίλερ του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ουσία, την οποία έχει λάβει η Τζωρτζίνα αλλά και η Μαλένα, φέρεται να έχει εντοπιστεί στο πλαίσιο των τοξικολογικών εξετάσεων και τώρα διερευνάται σε τι επίπεδα ήταν η χρήση της. Παράλληλα, ένας σημαντικός μάρτυρας «έσπασε» τη σιωπή του και μίλησε στο «Φως στο Τούνελ» για τη σχέση της Ρούλας με τον Μάνο.

Αυτό που εξετάζεται δηλαδή, είναι αν ήταν η ενδεδειγμένη ή αν υπήρξε υπερδοσολογία, κατά πόσο αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει τις αιτίες που επέφεραν τον θάνατο και αν προερχόταν από φαρμακευτική αγωγή.

Αν δεν ανήκει στην αγωγή που έπαιρναν τα παιδιά και σχετίζεται με τον θάνατο τους, είναι πολύ πιθανό να είναι κοινός και ο «εξωγενής» παράγοντας, που τη χορήγησε με ό,τι σημαίνει αυτό για την πορεία της υπόθεσης.

Ομοιότητες στα πιθανά αίτια θανάτου Τζωρτζίνας και Μαλένας

Εκτός από την κοινή ουσία, οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας και της Μαλένας, παρουσιάζονται ομοιότητες στα πιθανά αίτια θανάτου των δύο παιδιών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, δεν αναδεικνύουν ευρήματα ασφυξίας, ούτε κάποιο παθολογικό ή καρδιολογικό πρόβλημα αλλά σαφή ίχνη πνευμονικού οιδήματος.

Ο παθολογοανατόμος Σταμάτης Θεοχάρης που έκανε την ιστολογική εξέταση στα ζωτικά όργανα της Τζωρτζίνας παρέδωσε την Πέμπτη το πόρισμά του στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, καθώς επίσης και στον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη.

Στο πόρισμα δεν εντοπίζονται ίχνη ασφυκτικών κηλίδων στους πνεύμονες του παιδιού, εξαγγειώσεις στον εγκέφαλο ή πίεση καρωτίδων. Ο κ. Θεοχάρης, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου.

Την ίδια στιγμή, φως αναμένεται να ρίξουν στην υπόθεση θανάτου των τριών κοριτσιών, οι 70 περίπου μάρτυρες που θα καταθέσουν στις Αρχές. Ανάμεσα τους είναι είναι γιατροί και άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκαν τα κορίτσια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share