Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Τα σενάρια για πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκες - Οι αποφάσεις της επιτροπής για γήπεδα και σχολεία (video)

Έρχονται νέες αποφάσεις από τη νέα εβδομάδα

24 Μαρτίου 2022 10:33
Κορωνοϊός - Άρση μέτρων: Τα σενάρια για πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκες - Οι αποφάσεις της επιτροπής για γήπεδα και σχολεία (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η συνεδρίαση της Τετάρτης (23/3) των ειδικών του υπουργείου Υγείας για τη χαλάρωση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε με την Επιτροπή να εισηγείται 1 self test την εβδομάδα για τους μαθητές στα σχολεία και αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 100% της χωρητικότητας.

Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους αναμένεται να αποφασίσουν οι επιστήμονες της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ειδικοί θα συζητήσουν το ενδεχόμενο κατάργησής τους, μετά από αίτημα της κυβέρνησης. Αν και ήταν στο πλάνο να συζητηθεί την Τετάρτη το θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αποφασίσθηκε τελικώς από τους επιστήμονες να δημιουργηθεί συνολικά ο «υγειονομικός χάρτης» με τα μέτρα που θα αίρονται για τους επόμενους μήνες.

γηπεδα-αρση-μετρων

Άρση συγκεκριμένων μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβριο

Την ερχόμενη εβδομάδα οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας θα συζητήσουν λεπτομερώς ποια μέτρα και πότε μπορούν να αρθούν με βάση τα αιτήματα που έχει θέσει η κυβέρνηση. Βέβαια, οι επιστήμονες τονίζουν ότι αν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλάξει ξαφνικά, τα μέτρα θα επανέλθουν. Οι αρχικοί τους σχεδιασμοί πάντως είναι να καταργηθούν συγκεκριμένα μέτρα μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σε πρώτη φάση να μη χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένους χώρους, για παράδειγμα στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης. Όσο ο καιρός βελτιώνεται, οι κίνδυνοι μειώνονται και προφανώς και οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας δεν θα χρειάζεται να δείχνουν rapid test για να καθίσουν στα καταστήματα.

κορωνοιοσ-κρουσματα

Ωστόσο πολλά μέλη της επιτροπής προτείνουν να διατηρηθεί για ένα μικρό διάστημα ακόμη το πιστοποιητικό εμβολιασμού στους εσωτερικούς χώρους. Κάτι που βέβαια θα αποφασισθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Η ημερομηνία πάντως που εξετάζεται για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι τα μέσα Απριλίου οπότε και θα καταργηθεί και το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιασθεί ή δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Σχετικά με τις μάσκες, η κυβέρνηση θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της υπόλοιπης Ευρώπης και να τις καταργήσει και στους εσωτερικούς χώρους αλλά να υπάρχει σύσταση για χρήση τους όπου υπάρχει συνωστισμός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share