Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 24/3: Απόλυτη αλλαγή σκηνικού, έρχεται η άνοιξη - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου και Μαρουσάκη για την 25η Μαρτίου

Το τριήμερο που σημαίνει την αλλαγή εποχής

24 Μαρτίου 2022 07:18
Καιρός σήμερα 24/3: Απόλυτη αλλαγή σκηνικού, έρχεται η άνοιξη - Η προειδοποίηση Αρναούτογλου και Μαρουσάκη για την 25η Μαρτίου
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Πλήρης αλλαγή σκηνικού θα γίνει σχετικά με τις καιρικές συνθήκες, που θα επικρατήσουν από σήμερα (24/3), με την άνοιξη να είναι επιτέλους εδώ, με άνοδο της θερμοκρασίας και περισσότερη ηλιοφάνεια, αν και φαίνεται πως θα είναι πολλά τα σκαμπανεβάσματα στο επόμενο 10ήμερο.

Γενικά αίθριος προβλέπεται για την Πέμπτη ο καιρός, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στην Κρήτη και με λίγα χιόνια στα ορεινά αυτής, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά με ένταση 5 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με βροχές, κυρίως στην Κρήτη, καθώς και λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 6 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις με βροχές, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Τι περιμένουμε στο τριήμερο σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Την αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό της 25ης Μαρτίου και του τριημέρου παρουσίασε ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, αναμένεται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, κοντά στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου ανήμερα της εθνικής επετείου, ενώ μία μικρή «έκπληξη» έρχεται το Σαββατοκύριακο.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (26/3) θα εμφανιστούν σύννεφα τα οποία θα κάνουν πιο ψυχρό τον καιρό, με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση. Παρόλα αυτά, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα θυμίζει άνοιξη, ενώ από τη Δευτέρα (28/3) αναμένονται ορισμένα φαινόμενα, αλλά κυρίως στα ορεινά προς την Βόρεια Ελλάδα.

Μεγάλες αλλαγές βλέπει ο Μαρουσάκης

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, οι θερμότερες αέριες μάζες που έρχονται από την περιοχή της Μεσογείου θα φέρουν βελτίωση του καιρού τις επόμενες μέρες με άνοδο της θερμοκρασίας την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 21 βαθμούς ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται και έλευση αφρικανικής σκόνης κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share