Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Από τότε που έπαθε την ανακοπή...» - Στοιχεία «βόμβα» για το θάνατο της Τζωρτζίνας

Νέες τραγικές λεπτομέρειες γύρω από το θάνατό της

22 Μαρτίου 2022 18:21
Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: «Από τότε που έπαθε την ανακοπή...» - Στοιχεία «βόμβα» για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα σοκαριστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της Πάτρας, με τις σκιές να πέφτουν περισσότερες πάνω από το θάνατο της Τζωρτζίνας, ειδικά μετά την περιγραφή για την ανακοπή του παιδιού.

Πηγές από το νοσοκομείο, όπου εισήχθη η Τζωρτζίνα αποκαλύπτουν στο Live News περιστατικά κατά τη διάρκεια της διαμονής της εκεί, τη στιγμή που έγιναν γνωστές λεπτομέρειες και για τον πατέρα.

«Το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Απριλίου), επειδή θα ήταν Σαββατοκύριακο την επόμενη και δεν θα μπορούσαμε να του προσφέρουμε τίποτα του παιδιού, καθώς δεν υπήρχαν άλλες εξετάσεις να γίνουν, του είπαμε να φύγει, καθότι όλες οι εξετάσεις ήταν καθαρές. Δεν είχε κάτι το παιδί και σε περίοδο κόβιντ, να μένει χωρίς λόγο στο νοσοκομείο δεν είναι και ό,τι καλύτερο.Η μαμά δεν είπε όχι, αυτά δηλαδή που γράφονται ότι αντέδρασε και έκανε φασαρία, δεν ισχύουν. Όμως μέχρι να τελειώσουμε τα διαδικαστικά, μας είπε ότι το παιδί έκανε εμετό. Και τότε είπαμε, μήπως κόλλησε κάτι, νοσοκομείο είναι, ας μείνει μέσα να το παρακολουθήσουμε και βλέπουμε. Και επειδή έκανε εμετό και είχε βεβαρημένο ιστορικό η οικογένεια και το προσέχαμε πολύ το παιδί, κάναμε και έναν υπέρηχο κοιλίας, που σε κανονικές συνθήκες δεν κάνεις υπέρηχο κοιλιάς για έναν εμετό.

Υπερβάλλαμε εαυτόν. Του κάναμε και άλλες εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα. Του βάλαμε και έναν ορό να μην ερεθιστεί στο στομαχάκι του, δεν ξαναέκανε τίποτα. Ούτε το Σάββατο (10 Απριλίου) έκανε εμετό, ούτε παρουσίασε κάτι άλλο. Και την Κυριακή (11 Απριλίου) έκανε αυτή την ανακοπή και καταφέραμε και το επαναφέραμε. 45 με 50 λεπτά έκανε ανάνηψη ο εμπειρότατος συνάδελφος. Από τη στιγμή που έπαθε ανακοπή μέχρι τι στιγμή που μας φώναξε, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα λεπτά πέρασαν. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και δεν ξέρουμε ακριβώς την ώρα που συνέβη η ανακοπή. Όμως είναι γεγονός ότι ήταν γενικώς αργά. Είχε εγκατασταθεί ο θάνατος, να το πω έτσι. Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος γιατί το παιδί λόγω της ανοξίας του μετά είχε εγκεφαλική παράλυση».

Τα νέα ανατριχιαστικά στοιχεία

Τα νέα ντοκουμέντα του Live News βάζουν σε σκέψεις. Έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά από μαρτυρίες κι εξομολογήσεις ατόμων που έζησαν τα δραματικά γεγονότα τα χρόνια που τα τρία αγγελούδια άρχισαν να πεθαίνουν διαδοχικά, μετά από μια τρομακτική αλληλουχία γεγονότων κι συμπτώσεων.

Είναι λόγια από ανθρώπους που έζησαν τόσο τα άτυχα κορίτσια όσο και τους γονείς τους, που περιμένουν να κληθούν για κατάθεση…

Έχουμε γυρίσει στο καλοκαίρι του 2021. Τότε που η Τζωρτζίνα έδινε μάχη για να σταθεί και πάλι στα πόδια της μετά την εγκεφαλική παράλυση που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της δραματικής της ανάνηψης. Οι υπάλληλοι του κέντρου αποκατάστασης εκείνες τις μέρες συζητούν για τις τυπικές επισκέψεις κι την ψυχρή έως και αδιάφορη όπως την χαρακτηρίζουν στάση της μητέρας της.

Τα λόγια της τότε υπεύθυνης στο Live News προκαλούν αίσθηση… «Μέσα σε όλα λοιπόν, μου είπε ότι είναι τετραπληγία και ότι έχει και νοητική στέρηση. Της λέω από πού το συμπεραίνετε την νοητική καθυστέρηση; Μου λέει το είπαν οι γιατροί. “Δεν βλέπεις πως είναι το παιδί σου;”Λέω, ξέρετε επειδή υπάρχει… Επειδή η νοητική καθυστέρηση δεν είναι ένα πράγμα για το οποίο μπορείς να αποφαίνεσαι τόσο εύκολα, η τετραπληγία ναι, είναι εμφανής, αλλά η νοητική καθυστέρηση δεν είναι εμφανής. Θέλω να μου δώσετε λίγο χρόνο να δω το παιδί και να σας πω τι βλέπω» τόνισε.

Η 33χρονη επέμενε πως η κόρη της έπασχε από νοητική στέρηση. Κάτι που οι υπεύθυνοι του Κέντρου όχι μόνο δεν είχαν διαπιστώσει αλλά ήταν σίγουροι για το αντίθετο. Ότι δηλαδή το άτυχο κορίτσι ήταν πανέξυπνο και απλά έπρεπε να αγωνιστεί για να μπορέσει στο μέλλον να περπατήσει ξανά…

«Η Τζωρτζίνα δεν είχε, δεν εμφάνιζε κομμάτια νοητικής καθυστέρησης. Δηλαδή είχε εξαιρετική αντίληψη, εξαιρετική μνήμη, οπτική και ακουστική. Προς το τέλος φτάνουμε πλέον να, ήθελα να δω την αναγνωστική της ικανότητα, κρατούσαν δύο συνάδελφοιο δύο καρτέλες, ξέρω γω, που είχε είτε μέλι είτε μήλο… κι έβλεπε και της έλεγα: που λέει μήλο; και γύριζε το κεφαλάκι από την πλευρά που έλεγε μήλο. Δηλαδή εγώ έβλεπα ένα παιδί το οποίο μου έδεινε σημάδια ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση. Καταλάβαινε» συμπλήρωσε και τόνισε: «Ήταν ευτυχισμένη στο κέντρο, για το σπίτι όμως δεν μπορώ να σας πω. Όμως μπορώ να σας πω ότι η συνοδός μου είπε δύο φορές ότι “το πήρα κλαμένο”. Όπως πολύ άσχημα το παραλάβαμε μετά τη μαγνητική, λίγο πριν φύγει από τη ζωή».

Λίγες μόνο μέρες νωρίτερα το παιδί βρισκόταν στο νοσοκομείο. Είχε υποστεί μυστηριωδώς ανακοπή και επανήλθε στη ζωή σχεδόν μία ώρα μετά. Μέχρι να πάρει εξιτήριο, γιατροί και νοσηλευτές καταγγέλλουν πως η μητέρα της, έκανε τυπικές επισκέψεις κ είχε τύχει να πάει ακόμα και με μαγιό, για να είναι έτοιμη για τη θάλασσα. Αμέσως μετά η Τζωρτζίνα άρχισε τη θεραπεία αποκατάστασης.

«Όχι μου λέει, “θα το πάρεις είσαι υποχρεωμένη”, της λέω “μα εγώ κυρία Ρούλα δεν μπορώ να δώσω ούτε νερό στο παιδί σας” και γυρνάει και μου λέει “δεν χρειάζεται να της δώσεις νερό, δεν έχει 40 βαθμούς έξω”. Εκεί έχασα τον αυτοέλεγχό μου και της απάντησα: “συγγνώμη, γιατί εγώ χειμώνα έδινα στο παιδί μου νερό”» πρόσθεσε η πρώην υπεύθυνη του κέντρου αποκατάστασης.

Για όλα αυτά η 33χρονη μητέρα είναι βέβαιο ότι θα κληθεί να απαντήσει. Από τη περασμένη εβδομάδα κρατάει το στόμα της κλειστό και παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σε καθημερινή επικοινωνία με τον Απόστολο Λύτρα που την εκπροσωπεί…

«Γύρω στις 12 Γενάρη την έκανε, κάπου εκεί την έκανε. Εκείνη την ημέρα το παιδί ήταν χάλια, δεν μπορέσαμε με τίποτα να το ενεργοποιήσουμε, να την κάνουμε να γελάσει, να την κάνουμε να ενδιαφερθεί για κάτι. Ήταν χάλια και βέβαια ενημερώσαμε τη μητέρα. Βέβαια είπαμε ότι μετά από μια ολική νάρκωση, είπαμε ότι ίσως ήταν ακόμα επηρεασμένη από τη νάρκωση» υπογράμμισε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share