Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024

Ζακ Κωστόπουλος - Έντονες αντιδράσεις για την απολογία του κοσμηματοπώλη: «Ξόφαλτσες οι κλωτσιές - Ήθελα να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η Αστυνομία»

Ο κατηγορούμενος αποκάλεσε τον ακτιβιστή «δράστη»

22 Μαρτίου 2022 12:13
Ζακ Κωστόπουλος - Έντονες αντιδράσεις για την απολογία του κοσμηματοπώλη: «Ξόφαλτσες οι κλωτσιές - Ήθελα να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η Αστυνομία»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ήρθε η ώρα των απολογιών των κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, με πρώτη την απολογία του ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου, έξω από το οποίο έχασε τη ζωή του ο ακτιβιστής. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι φοβήθηκε όταν είδε το θύμα να κρατάει μαχαίρι, σημειώνοντας ότι λειτούργησε ως νομοταγής πολίτης.

ζακ-κωστοπουλοσ

«Το μόνο που επιθυμούσα ως νομοταγής πολίτης, ήταν να τον κρατήσω μέχρι να έρθει η αστυνομία να τον συλλάβει» είπε σε δικαστές και ενόρκους ο 77χρονος κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης χαρακτηρίζοντας τις κλωτσιές στο κεφάλι του θύματος, «ξόφαλτσες».

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αποκαλώντας τον Ζακ Κωστόπουλο, «δράστη», υποστήριξε ότι φοβήθηκε όταν είδε το θύμα να κρατά μαχαίρι μέσα στο μαγαζί του.

Η απολογία του κατηγορουμένου

«Με απειλούσε να μην μπω στο μαγαζί μου. Αυτό ένιωσα. Και ήταν η πρώτη μου εντύπωση. Αφού βγήκε κατάλαβα ότι δεν έλειπε τίποτα από το μαγαζί. Αρχικά, τι έπρεπε να υποθέσω; Ότι μπήκε να πιει καφέ; Το ότι δεν έκλεψε βγάζω τα συμπεράσματά μου. Σε δευτερόλεπτα θα μπορούσε να κλέψει. Πήγε στο ταμείο δεν βρήκε λεφτά, εγκλωβίστηκε και φοβήθηκε και σκέφτηκε να μην κλέψει για να μην τον πιάσουν με τα πράγματα πάνω του».

ζακ-κωστοπουλοσ

Πρόεδρος: Πώς ζυγίζετε αυτές τις ενέργειες: Πατάω το χέρι κάποιου ή κλωτσάω το κεφάλι του. Ποια η διαφορά;

Κατηγορούμενος: Τα χτυπήματα τα δικά μου δεν ήταν σοβαρά. Δεν είναι χτύπημα που κοιτάει να επιφέρει θάνατο.

Πρόεδρος: Και ποιο χτύπημα είναι αυτό που επιφέρει θάνατο;

Κατηγορούμενος: Ήταν ξόφαλτσες οι κλωτσιές. Δεν τον πήρα και καλά. Από άλλο πέθανε. Δεν ήταν και στα καλά του. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα σοβαρό. Δεν μπαίνεις έτσι σε ένα κατάστημα….

Εισαγγελέας: Σκεφτήκατε να μην τον χτυπήσετε;

Κατηγορούμενος: Ήμουν σε κάποια ψυχολογική κατάσταση και ήθελα να τον κρατήσω στο μαγαζί για να έρθει η αστυνομία…

Εισαγγελέας: Σπάζοντας την τζαμαρία πώς θα τον σταματούσατε;

Πηγή: ethnos.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share