Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με την έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: «Βρήκαμε κομμάτια από σάρκες» - Τρεις αγνοούμενοι και τραυματίες (video)

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή

21 Μαρτίου 2022 10:51
Θρίλερ με την έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά: «Βρήκαμε κομμάτια από σάρκες» - Τρεις αγνοούμενοι και τραυματίες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε εργοστάσιο εκρηκτικών υλών στο χωριό Αγαλαίοι στα Γρεβενά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν δύο τραυματίες και τρεις αγνοούμενοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της έκρηξης, η οποία ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι την πόλη των Γρεβενών. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής, που επιχειρεί στο σημείο με 11 πυροσβέστες με 4 οχήματα, καθώς και δυνάμεις από 2η και 5η ΕΜΑΚ.

Δείτε επίσης: Τρόμος για χιλιάδες κάτοικους της Μαριούπολης - Έχουν αρπαγεί και μεταφερθεί βιαίως σε ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με τις αρχές της πόλης

Στο εργοστάσιο όπως μετέδωσε νωρίτερα το OPEN απασχολούνται 30 εργαζόμενοι, ενώ ο Πύραρχος Α. Καλαϊδόπουλος μετέφερε στη κάμερα του Open πως οι στιγμές είναι δραματικές, καθώς από την ισχυρή έκρηξη έχουν βρεθεί «κομμάτια από σάρκες».

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σοκάρει βίντεο με τον βομβαρδισμό σε εμπορικό κέντρο στο Κίεβο – Έξι νεκροί

Εμπορικό κέντρο βομβαρδίστηκε τη νύχτα στο Κίεβο, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις κινήσεις τους για να περικυκλώσουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Έξι πτώματα είχαν αποτεθεί νωρίτερα σήμερα μπροστά στο εμπορικό κέντρο Retroville, στο βορειοδυτικό τμήμα του Κιέβου, μετέδωσε ο δημοσιογράφος. Το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ο ρεπόρτερ. Πυροσβέστες και στρατιωτικοί έψαχναν τα συντρίμμια για να εξακριβώσουν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων ανέφεραν πως «εχθρικά πυρά» προκάλεσαν πυρκαγιά σε αρκετούς ορόφους του εμπορικού κέντρου στη συνοικία Ποντίλσκι.

Έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, που κατέγραψαν την πρώτη, τεράστια έκρηξη που προκάλεσε σύννεφο καπνού σε σχήμα μανιταριού, ακολουθούμενη από σειρά εκρήξεων μικρότερης ισχύος. Άλλα πλάνα εικονίζουν πυροσβέστες να βγάζουν έναν από τα συντρίμμια, καλυμμένο από σκόνη.

Περίοικοι, κάτοικοι γειτονικού κτιρίου τα παράθυρα του οποίου διαλύθηκαν από την έκρηξη, είπαν πως είχαν δει εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων κοντά στο εμπορικό κέντρο μερικές ημέρες νωρίτερα, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες. Η αρχική έκρηξη στο εμπορικό κέντρο αντήχησε σε όλη την πρωτεύουσα, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share