Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

Συναγερμός στα ταχυδρομεία της χώρας - Μεγάλο πρόβλημα στα ΕΛΤΑ!

Η ανακοίνωση της εταιρείας

21 Μαρτίου 2022 07:56
Συναγερμός στα ταχυδρομεία της χώρας - Μεγάλο πρόβλημα στα ΕΛΤΑ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, η κυβερνοεπίθεση έγινε στα πληροφοριακά του συστήματα, ωστόσο μετά την άμεση αντίδραση και τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, περιορίστηκε και απετράπη η επέκταση της επίθεσης.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας απομονώθηκε ολόκληρο το Data Center της εταιρείας.

Σε αυτό το σημείο, να σας θυμίσουμε και τη νέα απάτη σε ΑΤΜ: Πληκτρολόγησε 600 ευρώ και… αντί να τα πάρει, τα έχασε!

ελτα-ταχυδρομειο

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αντιμετώπισαν χθες το βράδυ κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά τους συστήματα μέσω κακόβουλου λογισμικού. Η άμεση αντίδραση και οι ενέργειες των αρμοδίων υπηρεσιακών λειτουργιών περιόρισαν και απέτρεψαν επέκταση της επίθεσης. Ενημερώσαμε άμεσα και συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις συναρμόδιες κρατικές αρχές καθώς και με ΙΤ εταιρείες ειδικών στην κυβερνοασφάλεια.

Για λόγους πρόληψης και ασφαλείας και μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες αποφασίστηκε η απομόνωση ολόκληρου του Data Center της εταιρίας. Ως εκ τούτου ανακοινώνουμε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος όλων των ταχυδρομικών καταστημάτων και θα υπάρξει αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, νέα ενημέρωση προς το κοινό και τους πελάτες μας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ζητούν συγνώμη για την προσωρινή ταλαιπωρία, που οφείλεται σε ενέργειες κοινών κακοποιών στοιχείων του κυβερνοχώρου και διαβεβαιώνουν ότι καταβάλλονται.

Κλειστά σχολεία: Πώς θα λειτουργήσουν στην Αττική σήμερα (21/3) - Που δε θα χτυπήσει το κουδούνι στη χώρα

Το τσουχτερό κρύο στην Αττική και τα χιόνια του Σαββατοκύριακου δεν προκάλεσαν προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, κι έτσι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου. Η περιφέρεια Αττικής εξέδωσε χθες ανακοίνωση σχετικά με το τι θα γίνει σήμερα με τα σχολεία, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

«Τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική θα λειτουργήσουν κανονικά καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις δεν συντρέχει λόγος να ληφθούν ειδικά μέτρα για μη πραγματοποίηση των δια ζώσης μαθημάτων», αναφερόταν στην ανακοίνωση.

Διευκρινιζόταν, ωστόσο, πως σε περίπτωση που διαπιστωθεί επιδείνωση των καιρικών φαινομένων αυτό θα εκτιμηθεί και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών, αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους.

κλειστα-σχολεια

Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά σχολεία στο Λιδωρίκι

Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Λιδωρίκι, για σήμερα Δευτέρα 21/3/2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την υγεία και ασφάλεια μαθητών, γονέων, διδακτικού και λοιπού προσωπικού.

Κλειστά σχολεία στη Στενή Ευβοίας

Με απόφαση Δημάρχου αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στη Στενή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, για τη Δευτέρα 21/3/2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, με σκοπό την υγεία και ασφάλεια μαθητών, γονέων, διδακτικού και λοιπού προσωπικού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share