Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Καιρός σήμερα 21/3: Στην κατάψυξη η χώρα! Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο - Συναγερμός από Σάκη Αναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

21 Μαρτίου 2022 07:35
Καιρός σήμερα 21/3: Στην κατάψυξη η χώρα! Βροχές, χιόνια και τσουχτερό κρύο - Συναγερμός από Σάκη Αναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα 21/3: Ψυχρός και με χιόνια ο καιρός, με τις θερμοκρασίες πολικές και το χιόνι να πέφτει σε πολλές περιοχές, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Εξάλλου, σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε η ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο ο ιδιαίτερα κρύος καιρός με ισχυρότατους ανέμους θα συνεχιστεί μέχρι και την Τετάρτη (23/3).

«Κρύο και χιόνια μέχρι... - Από την 25η Μαρτίου...» - Προειδοποίηση από τον Σάκη Αρναούτογλου

«Καμπανάκι» χτύπησε ο Σάκης Αρναούτογλου με νέα του ανάρτηση σχετικά με την παγωνιά και τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Ο γνωστός μετεωρολόγος έκανε λόγο για πιο ήπια φαινόμενα, ενώ σημείωσε πως ο καιρός θα βελτιωθεί το επόμενο διάστημα.

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

«Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Οπως είχα αναφέρει και από την προηγούμενη εβδομάδα αν και το κρύο θα διατηρηθεί και τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, από την Πέμπτη και κυριώς την 25η Μαρτίου ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητότατη άνοδο και στα ηπειρωτικά πεδινά το μεσημερί θα αγγίξει και τους 20 με 22 βαθμούς με εξασθενημένους γενικά τους ανέμους.

Νέα αλλαγή του καιρού αναμένεται να κατά πάσα πιθανότητα προκύψει απο την Κυριακή 27 Μαρτίου στη δυτική Ελλάδα με νοτιάδες όμως και κάποιες βροχές, που θα δούμε τις επόμενες ημέρες πόσο αξιόλογες θα είναι! Ραντεβού λοιπόν από αύριο στα 15λεπτα δελτια καιρού της ΕΡΤ3 για περισσοτερες λεπτομέρειες!

Για να μη χάνετε τον...καιρό σας»

Καλημέρα φίλες και φίλοι! Οπως είχα αναφέρει και από την προηγούμενη εβδομάδα αν και το κρύο θα διατηρηθεί και τις...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Sunday, March 20, 2022

«Στα λευκά» η Αττική - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σήμερα

Όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Facebook ο έμπειρος μετεωρολόγος:

«Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι! Πολλά τα ερωτήματα των φίλων από την Αττική για την αυριανή εξέλιξη του καιρού όσον αφορά στις χιονοπτώσεις, οι οποίες χοντρικά αναμένονται από τις πρωινές προμεσημβρινές ώρες και μέχρι περίπου και μετά το μεσημέρι σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Κάνοντας κλικ στην εικόνα μπορείτε να δείτε τους δήμους με βάση το υψόμετρο τους με την μεγαλύτερη πιθανότητα χιονόπτωσης και χιονόστρωσης το πρωί αλλά και το μεσημέρι αντίστοιχα: Περιμένω τα σχόλιά σας αύριο!».

Μάλιστα δημοσίευσε και σχετικό πίνακα, στον οποίο αναφέρει ότι σε 23 περιοχές της Αττικής αύριο το πρωί θα χιονίζει.

Σε 13 περιοχές η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου και σε αυτές τις περιοχές αναμένεται να υπάρξει και χιονόστρωση.

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι! Πολλά τα ερωτήματα των φίλων από την Αττική για την αυριανή (ΚΥΡΙΑΚΗ) εξέλιξη του καιρού...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Saturday, March 19, 2022

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Με χιονοπτώσεις οι επόμενες δύο ημέρες

Με κακοκαιρία θα κυλήσουν οι επόμενες δύο ημέρες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτίου

Στη δυτική και βόρεια Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή χιονόνερου και κυρίως στα βορειοανατολικά ασθενών χιονοπτώσεων.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα σε ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και στις περισσότερες περιοχές δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου κυρίως στα νότια και ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά διαστήματα στα ορεινά, ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, οι οποίες θα είναι τοπικά πυκνές κυρίως τις πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών ή χιονόνερου στα βόρεια, όπου πιθανώς να σημειωθούν και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share