Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Οικογενειακή τραγωδία Πάτρα: Σοκάρει το σχόλιο του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για το τελικό πόρισμα

"Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει..."

20 Μαρτίου 2022 20:21
Οικογενειακή τραγωδία Πάτρα: Σοκάρει το σχόλιο του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων για το τελικό πόρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην τελική ευθεία έχει αρχίσει να μπαίνει η υπόθεση με για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, με την προανακριτική διαδικασία να προχωρά. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων τόνισε ότι δεν υπάρχει καθυστέρηση στο πόρισμα της άτυπης επιτροπής.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ ακόμα μία ανάρτηση "βόμβα" από τον Γρηγόρη Λέων.

Η ανάρτησή του

«Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καθυστέρηση στο πόρισμα της άτυπης επιτροπής τριών συναδέλφων. Οι δύο μάλιστα συνάδελφοι που συμμετέχουν σε αυτή δεν έχουν πραγματοποιήσει νεκροψία-νεκροτομή ούτε έχουν καμία σχέση με τα υπό κρίση περιστατικά και καλούνται να εκτιμήσουν τα ιατροδικαστικά ευρήματα σε συνδυασμό με τους ιατρικούς φακέλους της υπόθεσης και τα λοιπά διαθέσιμα στοιχεία. Είναι ακριβώς η δουλειά που καλούνται και κάνουν οι ελευθεροεπαγγελματίες ιατροδικαστές σε κάθε υπόθεση αντίστοιχης φύσης που αναλαμβάνουν. Εργασία που απαιτεί πολλές ημέρες, εβδομάδες και πολλές φορές και μήνες», έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Twitter.

Σοκάρει η φωτογραφία – ντοκουμέντο με μελανιές στο χέρι της Τζωρτζίνας

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μία φωτογραφία – ντοκουμέντο της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία εμφανίζεται να έχει μελανιές στα χέρια, έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Το ντοκουμέντο δείχνει πως η Τζωρτζίνα έχει πολλές μελανιές στο χέρι της, για το οποίο υποστηρίχθηκε πως έγινε κατά την μεταφορά του παιδιού στο καροτσάκι και με την αλλαγή του χεριού δεν υπήρχε κάποια μελανιά.

Φαίνονται ξεκάθαρα εκχυμώσεις. Όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Η οικογένεια ζήτησε από το κέντρο να απαντήσει τί σημαίνουν αυτές οι μελανιές και το κέντρο είχε απαντήσει πως είχε και σε εκείνους που το εξέτασαν προξένησε εντύπωση.

μελανιές Τζωρτζίνας πάτρα

«Σε κάθε εκχύμωση βλέπουμε το μέγεθός της, το βάθος και όντως ένα πράγμα που βλέπουμε είναι το χρώμα τους και κάποιες από τις εκχυμώσεις είναι πιο κόκκινες. Πιθανώς να έχουν προκληθεί διαφορετικές μέρες» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Διευκρινίζεται πως η 9χρονη, επισκεπτόταν το εν λόγω κέντρο μετά την τετραπληγία της.

Όπως είπε η Σίσσυ Χριστίδου: «Το κέντρο μας είπε ότι έγινε μία έρευνα σε σχέση με την τοποθέτηση του χεριού της μικρής στο αμαξίδιο και ότι συζητήθηκε αυτό με την οικογένεια. Με το που άλλαξαν την τοποθέτηση του χεριού σταμάτησαν να υπάρχουν».

Ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας, είπε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που έκανε τη νεκροψία στην 9χρονη.

«Τις επόμενες μέρες κατά τις εκτιμήσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες αλλά αυτό πρέπει ακόμα να διευκρινιστεί γιατί το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχέτισμός των ουσιών», ανέφερε αρχικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου, τις επόμενες μέρες θα έχουμε. Έχουμε ευρήματα αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο».



 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share