Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Πότε αναμένεται;

20 Μαρτίου 2022 15:38
Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Η δήλωση του Γκίκα Μαγιορκίνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί τα κρούσματα να παρουσιάζουν ανοδική πορεία, όμως ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κοντά στο Πάσχα να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δείτε επίσης: Κορωνοϊός: Χωρίς υποχρεωτικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα εμβολιασμένων ταξιδιωτών από ΕΕ κι άλλες 33 χώρες

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass», ανέφερε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι «άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του». Βέβαια, ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα κι αυξηθούν οι νοσηλείες ,τότε θα επανέλθει.

«Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων» εκτίμησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. «Ο κορωνοϊός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο» σημείωσε.

μαγιορκίνης

Όπως ανέφερε «είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» σημείωσε. «Αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄ αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, συμφώνησε πως «είναι λογικό το επόμενο διάστημα να μειωθούν τα μέτρα, εάν δεν αλλάξει η εικόνα του κορωνοϊού και να πάμε στην ατομική ευθύνη του καθενός».

«Δεν μπορεί να παραμένει η κοινωνία μπλοκαρισμένη γιατί κάποιοι εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται» είπε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share