Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Μπράβο ρε μάγκες το σώσαμε»: Η συγκλονιστική περιγραφή αστυνομικών για τη διάσωση βρέφους από πνιγμό

Μέσα σε 8 λεπτά το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

18 Μαρτίου 2022 22:35
«Μπράβο ρε μάγκες το σώσαμε»: Η συγκλονιστική περιγραφή αστυνομικών για τη διάσωση βρέφους από πνιγμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Αστυνομία με ανάρτηση που έκανε στην επίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook, περιέγραψε την διάσωση ενός βρέφους από πνιγμό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ άνοιξαν διάδρομο σωτηρίας, ώστε να φτάσει έγκαιρα στο νοσοκομείο, μία μητέρα με το βρέφος της που πνιγόταν, καθώς είχαν κολλήσει στην κίνηση.

Δείτε επίσης: Θρήνος στην Κρήτη: «Έφυγε» αγγελούδι δύο ημερών μέσα στο νοσοκομείο

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση:

«Τετάρτη 16 Μαρτίου 2020, 14:30. Ώρα αιχμής στους δρόμους.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, δέχεται κλήση από μητέρα βρέφους 2 μηνών το οποίο είχε υποστεί πνιγμό.

Δηλώνει ότι προσπαθεί να πάει από το Κερατσίνι στο Παίδων, όμως ήταν αδύνατο καθώς ήταν εγκλωβισμένη με το όχημά της στην κίνηση.

Τέτοια συμβάντα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως “απόλυτης προτεραιότητας”.

Ο εκφωνητής, καλεί πλήρωμα περιπολικού σε κοντινή απόσταση, για συνοδεία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και το Ε.Κ.Α.Β. Το πλήρωμα του περιπολικού με κωδικό Α 9-1/Δ’ φτάνει πρώτο. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το κόκκινο όχημα της μητέρας.

Εκείνη τη στιγμή, το κέντρο επιχειρήσεων τους ενημερώνει να κατευθυνθούν στο Αττικό Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική του οποίου εφημέρευε και βρισκόταν σε κοντινότερη απόσταση. Ωστόσο, το GPS τη συγκεκριμένη ώρα, λόγω της κίνησης υπολογίζει τη διαδρομή σε 35 λεπτά και ήταν πολλά. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο.

Οι αστυνομικοί λένε στη γυναίκα να τους ακολουθήσει. Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης μιλάει τηλεφωνικά με το νοσοκομείο ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό καλεί σε ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Σε ελάχιστο χρόνο οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Δ 403-1, Δ 409 – 1, Δ 501 – 1, Δ 502 – 2 και Δ 504 – 1, που ήδη ακούγοντας τον ασύρματο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, μπαίνουν στην επιχείρηση. Άλλοι τοποθετούνται σε κομβικές διασταυρώσεις και κάνουν ρύθμιση κυκλοφορίας, ενώ άλλοι προπορεύονται και προσπαθούν να κερδίσουν δευτερόλεπτα δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς.

Τελικά, το παιδί σε 8 λεπτά φτάνει στο νοσοκομείο. Στο σημείο βρίσκονται και συνάδελφοι του Ε.Κ.Α.Β., από τους οποίους ακούγεται: “Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε”.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα, μάθαμε ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του».

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, 14:30. Ώρα αιχμής στους δρόμους. Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, δέχεται κλήση από μητέρα βρέφους 2 μηνών το οποίο είχε υποστεί πνιγμό. Δηλώνει ότι προσπαθεί να πάει από το Κερατσίνι στο Παίδων, όμως ήταν αδύνατο καθώς ήταν εγκλωβισμένη με το όχημά της στην κίνηση. Τέτοια συμβάντα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας χαρακτηρίζονται ως «απόλυτης προτεραιότητας». Ο εκφωνητής, καλεί πλήρωμα περιπολικού σε κοντινή απόσταση, για συνοδεία, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνεται και το Ε.Κ.Α.Β. Το πλήρωμα του περιπολικού με κωδικό Α 9-1/Δ’ φτάνει πρώτο. Οι αστυνομικοί εντοπίζουν το κόκκινο όχημα της μητέρας. Εκείνη τη στιγμή, το κέντρο επιχειρήσεων τους ενημερώνει να κατευθυνθούν στο Αττικό Νοσοκομείο, η παιδιατρική κλινική του οποίου εφημέρευε και βρισκόταν σε κοντινότερη απόσταση. Ωστόσο, το GPS τη συγκεκριμένη ώρα, λόγω της κίνησης υπολογίζει τη διαδρομή σε 35 λεπτά και ήταν πολλά. Δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο. Οι αστυνομικοί λένε στη γυναίκα να τους ακολουθήσει. Με τη χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων περνούν ανάμεσα από τα μποτιλιαρισμένα οχήματα. Ταυτόχρονα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης μιλάει τηλεφωνικά με το νοσοκομείο ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ το περιπολικό καλεί σε ενισχύσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε ελάχιστο χρόνο οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. 403-1, 409–1, 501– 1, 502–2 και 504–1, που ήδη ακούγοντας τον ασύρματο βρίσκονταν σε ετοιμότητα, μπαίνουν στην επιχείρηση. Άλλοι τοποθετούνται σε κομβικές διασταυρώσεις και κάνουν ρύθμιση κυκλοφορίας, ενώ άλλοι προπορεύονται και προσπαθούν να κερδίσουν δευτερόλεπτα δίνοντας οδηγίες στους οδηγούς. Τελικά, το παιδί σε 8 λεπτά φτάνει στο νοσοκομείο. Στο σημείο βρίσκονται και συνάδελφοι του Ε.Κ.Α.Β., από τους οποίους ακούγεται : «Μπράβο ρε μάγκες, το σώσαμε». Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την μητέρα, μάθαμε ότι το μωρό είναι καλά στην υγεία του. 👏

Posted by Ελληνική Αστυνομία on Friday, March 18, 2022
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share