Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Επεισοδιακή συνεδρίαση – «Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;» ρώτησε ο Κούγιας για τη Τζεφ Μοντάνα

«Δεν σας ενδιαφέρει κύριε» απάντησε ο Γιάννης Βλάχος

18 Μαρτίου 2022 17:14
Δίκη Δημήτρη Λιγνάδη: Επεισοδιακή συνεδρίαση – «Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;» ρώτησε ο Κούγιας για τη Τζεφ Μοντάνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επεισοδιακή ήταν η εξέλιξη της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετατράπηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης ενώ από τις «βολές» δεν εξαιρέθηκε ούτε το δικαστήριο.

Δείτε επίσης: Κόλαφος η Τζέφ Μοντάνα: «Λιγνάδης - Κούγιας ήταν 1ο τραπέζι πίστα και τραγουδούσε ο Ρουβάς!» (Video)

Ο τρόπος με τον οποίο ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας υπέβαλε ερωτήσεις στον νεαρό άνδρα, Αιγυπτιακής καταγωγής, που έχει καταγγείλει τον σκηνοθέτη ότι τον βίασε άναψε «φωτιές» στο δικαστήριο. Ο νομικός παραστάτης του μάρτυρα Γιάννης Βλάχος έκανε λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατηγόρησε το δικαστήριο για ανοχή και τελικά να αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

δική δημήτρη λιγνάδη τζεφ

«Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου»

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεσή σας» είπε ο Γιάννης Βλάχος απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε: «Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στο μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή».

Είχε προηγηθεί μπαράζ ερωτήσεων του Αλέξη Κούγια στον μάρτυρα που αφορούσαν στην γνωριμία του με τη μάρτυρα Jeff Montana.

«Τελικά τι είναι η ή ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για τη Jeff…» ρώτησε ο Αλέξης Κούγιας με τον μάρτυρα να απαντά: «Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff…».

«Γιατί δεν έχει κάνει εγχείρηση;» επανήλθε ο Αλέξης Κούγιας με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά λέγοντας: «Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω ότι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές. Θα δούμε το αποτέλεσμα που θα έχει η υπεράσπιση για τον κατηγορούμενο ο οποίος είναι παιδόφιλος-παιδεραστής. Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.».

Το δικαστήριο απαγόρευσε την ερώτηση του Αλέξης Κούγια κρίνοντας πως δεν αφορά στην επίδικη υπόθεση και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία για να ολοκληρωθεί η εξέταση του μάρτυρα.

Ωστόσο, οι εντάσεις ήταν συνεχείς και χρειάστηκε να διακόψουν την ακροαματική διαδικασία τουλάχιστον τρεις φορές για να αποκατασταθεί η ηρεμία στην δικαστική αίθουσα.

Ο Γιάννης Βλάχος είχε ζητήσει και νωρίτερα την παρέμβαση του δικαστηρίου ώστε να προστατευτεί ο μάρτυρας από «παρελκυστικές ερωτήσεις» της υπεράσπισης. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής εξέφρασε τη θέση πως η υπεράσπιση εξέτασε το μάρτυρα με στόχο να καταδείξει ότι «ο κατηγορούμενος είναι θύμα οργανωμένης ομάδας και αυτό αναδεικνύεται μέσα από την προσωπικότητα του πρώτου καταγγέλλοντος.»

«Έχουμε υποχρεώσεις απέναντι στα θύματα. Γίνονται παραπλανητικές ερωτήσεις σε έναν άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει, καταγγέλλοντας σκάνδαλα που βυσσοδομούν… Και αυτόν τον άνθρωπο η ελληνική δικαιοσύνη αντί να τον προστατεύσει, τον αφήνει να τον χτυπάνε σαν χταπόδι. (…) Αν το ανεχτείτε βοηθάτε την ψυχική αποδόμηση του μάρτυρα. Ο μάρτυρας δεν θα δώσει άλλη απάντηση επί των προσωπικών δεδομένων του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βλάχος με τον Αλέξη Κούγια να συνεχίζει το σφυροκόπημα του μάρτυρα ρωτώντας «Ποσό πληρώνατε στο ξενοδοχείο που πήγατε διακοπές;».

  • Πρόεδρος: Κύριε συνήγορε, έχουμε απομακρυνθεί από το θέμα. Ρωτήστε επί των περιστατικών…
  • Γ. Βλάχος: Δεν θα απαντήσει. Υποβάλω ένσταση.

Το δικαστήριο, τελικά, επέτρεψε ομόφωνα την ερώτηση αλλά στη συνέχεια ακολούθησε μια ακόμη αντιπαράθεση…

Ο μάρτυρας, πάντως, σε «βροχή» ερωτήσεων που δέχτηκε εξήγησε πως ο λόγος που υπάρχει διαφορά μεταξύ της μήνυσης του και της κατάθεσης του ενώπιον της ανακρίτριας ήταν γιατί «φοβόμουν, δεν ήξερα τη διαδικασία και τα μισοέλεγα». «Ήθελα μόνο να εκφράσω εκείνη τη νύχτα, αυτό που έγινε. Υπήρχαν κι αλλά που τα είχα ξεχάσει. Μετά που εξομολογήθηκα στους φίλους και στους γονείς μου, άρχισα να δίνω σημασία στις λεπτομέρειες και να ψάχνω τα στοιχεία για να τα αποδείξω. Για αυτό τα άλλαξα και φαίνεται ότι είναι αλήθεια αυτά που λέω, γιατί ήρθα και σας τα κατέθεσα, σας είπα την αλήθεια» ανέφερε ο νεαρός Αιγύπτιος ο οποίος λίγο πριν κατέβει από το βήμα του μάρτυρα θέλησε να προχωρήσει σε μια διευκρινιστική δήλωση λέγοντας: «Η υπεράσπιση έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα όπου θέλει να ισχυρισθεί ότι είμαι επαγγελματίας ομοφυλόφιλος. Εγώ δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ. Αυτό.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share