Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ στο Μοναστηράκι: Οι συλλήψεις και τα ευρήματα που προέκυψαν

Ενώ αναμένονται παρόμοιες επιχειρήσεις των Αρχών και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας

17 Μαρτίου 2022 20:48
Μεγάλη επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛΑΣ στο Μοναστηράκι: Οι συλλήψεις και τα ευρήματα που προέκυψαν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά την χθεσινή μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Πλατεία Βικτωρίας για την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, ακολούθησε το πρωί ακόμα μια αναλόγου μεγέθους επιχείρηση στην περιοχή της πλατείας Μοναστηρακίου.

Θεσσαλονίκη - Απαγωγή σε ζωντανή μετάδοση: Καρέ-καρέ οι συγκλονιστικές στιγμές (video)

αστυνομια-μοναστηρακι

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στην σημερινή επιχείρηση στην Πλατεία Μοναστηρακίου συμμετείχαν:180 αστυνομικοί (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση ‘Αμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙ.ΑΣ., Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής).

Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 380 άτομα εκ των οποίων προέκυψαν:

• 69 προσαγωγές αλλοδαπών, που στερούνταν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. της Αμυγδαλέζας

• 2 συλλήψεις για ναρκωτικά,

• 6 συλλήψεις για παρεμπόριο,

• 130 τροχαίες παραβάσεις για στάθμευση εκ των οποίων και 20 αφαιρέσεις πινακίδων,

• 76 λοιπές τροχαίες παραβάσεις (κράνος, ζώνη ασφαλείας κ.λπ.),

• 4 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο -λαθραία ταξί-

• 25 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις.

Όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ οι αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, με αμείωτη ένταση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

αστυνομια-μοναστηρακι

Ατελείωτη φρίκη στην Ρόδο: Βιάστηκε και από άλλον άνδρα η 49χρονη ΑμεΑ που κακοποιήθηκε από τον πατέρα της

Μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για την 49χρονη με νοητική υστέρηση στη Ρόδο που βιάστηκε από τον 73χρονο πατέρα της, καθώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και από άλλον άνδρα στο παρελθόν. Η ανήμπορη λόγω νοητικής υστέρησης γυναίκα έχει πέσει θύμα των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων και ενός 76χρονου.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σχηματίζουν δικογραφία εις βάρος του 73χρονου πατέρα μιας 49χρονης ανήμπορης λόγω νοητικής υστέρησης και αναπηρίας σε ποσοστό 67% γυναίκας για βιασμό, για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών σύμφωνα με την ιστοσελίδα dimokratiki.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν τις 28 Φεβρουαρίου 2022 ο αδελφός της 49χρονης κοπέλας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πως την 26η Φεβρουαρίου 2022 ένας χειριστής γερανού, είδε την αδελφή του, με την οποία είναι σύνοικοι και πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση, να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν ηλικιωμένο άνδρα που προηγουμένως του είχε συστηθεί σαν πατέρας της.

Ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ειδικότερα εξεταζόμενος ότι την 26η Φεβρουαρίου 2022 το πρωί ανέβηκε σε ένα φορτηγό και είδε στην διπλανή μονοκατοικία και συγκεκριμένα στο ημιυπόγειο αυτής, από την ανοικτή εξώπορτα, έναν ηλικιωμένο άνδρα να έχει κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του και να είναι επάνω από μια κοπέλα που ήταν γυμνή σε καναπέ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share