Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου: «Νέα ψυχρή εισβολή!»

Πού θα χιονίζει από Παρασκευή έως και Κυριακή

15 Μαρτίου 2022 19:17
Συναγερμός Σάκη Αρναούτογλου: «Νέα ψυχρή εισβολή!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

O καιρός αναμένεται να χαλάσει τα επόμενα 24ωρα με βροχές και χιόνια, που φέρνει ψυχρή μάζα από την Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Προσωρινή βελτίωση παρουσιάζει ο καιρός σήμερα και αύριο Τετάρτη 16 Μαρτίου, ωστόσο από την Πέμπτη (17/3) αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με το meteo.gr

Με βάση όσα ανέφερε στο δελτίο καιρού για την ΕΡΤ3, σημείωσε ότι ο καιρός θα είναι αίθριος την Τετάρτη (16/3), όμως σύννεφα θα εμφανιστούν από την Πέμπτη (17/3), καθώς έρχεται ψυχρή μάζα, που θα δώσει βροχές και χιόνια στη Μακεδονία, κεντρική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο.

Παρόλα αυτά, δεν θα επηρεαστεί ακόμη η Αττική, καθώς η ψυχρή μάζα δεν θα κατευθυνθεί προς τον Νότο, όπως γίνεται συνήθως, αλλά προς την Βόρεια Ελλάδα.

Έτσι, άστατο το σκηνικό του καιρού θα παραμείνει τόσο την Παρασκευή (18/3), όσο και το Σάββατο (19/3), ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αττική την Κυριακή (20/3), όπου τα φαινόμενα θα κατέβουν προς την Βοιωτία, την Εύβοια και το Λεκανοπέδιο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, όσοι ετοιμάζουν κάποιο ταξίδι έως την Τρίτη, ιδίως προς κάποιο νησί του Αιγαίου, πρέπει να ενημερωθούν για πιθανά απαγορευτικά, διότι οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι.

Ο καιρός την Τετάρτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ότι αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, ενώ πιθανότητα σποραδικών βροχών υπάρχει στην Θράκη και στα ορεινά της δυτικής χώρας από το απόγευμα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετράωρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Επίσης, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, καθώς θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 12, στη Θεσσαλία από 0 έως 17, στην Ήπειρο και στην Στερεά από -1 έως 15, στην Πελοπόννησο από 0 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από -1 έως 13, στις Κυκλάδες από 1 έως 14, στα Δωδεκάνησα από 4 έως 12 και στην Κρήτη από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share